Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στον Μιχάλη Κακογιάννη - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στον Μιχάλη Κακογιάννη


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, βραβευμένο δύο συνεχείς φορές με τη διάκριση EFFE Label της Ευρώπης για την καινοτόμα πολιτιστική δράση του, αφιερώνει τον φετινό Οκτώβριο στον Μιχάλη Κακογιάννη.

Κάθε χρονιά, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες που κορυφώνονται στον «Πολιτιστικό μήνα» και τιμούν σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης.

Φέτος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το αφιέρωμα στον σπουδαίο Κύπριο σκηνοθέτη περιλαμβάνει:

Έκθεση Φωτογραφίας

«Μιχάλης Κακογιάννης: Κοιτάζοντας το μέλλον»
23 Οκτωβρίου- 7 Νοεμβρίου
Φουαγιέ 1ου και 2ου ορόφου στο ΙΜΚ
Δευτέρα- Κυριακή 18:00- 22:00

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στη ζωή και το έργο του διάσημου δημιουργού. Τριάντα μοναδικά εκθέματα  που αφηγούνται την καλλιτεχνική πορεία του, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα έργα του αλλά και στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας της εργασίας του μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Η έκθεση φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γίνει μέτοχος της εθνικής αλλά και διεθνούς πορείας του Μιχάλη Κακογιάννη. Η έκθεση ταξίδεψε στην Κύπρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πάφος –Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017».

Ο Μιχάλης Κακογιάννης στη νέα εποχή – Ψηφιακό ταξίδι στις παραστατικές τέχνες
Έως τις 8 Νοεμβρίου
Ισόγειο του ΙΜΚ
Δευτέρα- Κυριακή 18:00- 22:00

Ο Μιχάλης Κακογιάννης μέσα από ένα tablet. Εικόνες, κείμενα, μακέτες, αφίσες, ψηφιακά παιχνίδια βασισμένα στο έργο του και τη ζωή του. Για να γράψεις τη δική σου ιστορία, να ζωγραφίσεις τα κουστούμια του με χρώματα που σου αρέσουν, να βρεις τι λείπει από την αφίσα που αγαπάς.

Το προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Κακογιάννη, με υλικό από τις ταινίες και τα θεατρικά έργα που σκηνοθέτησε, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, σε ψηφιακή μορφή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Εγκατεστημένα tablets στο foyer του Πολιτιστικού Κέντρου του ιδρύματος, είναι διαθέσιμα σε κοινό και επισκέπτες, αποκτώντας πρόσβαση σε μια πλούσια βάση δεδομένων με όλη την παρακαταθήκη του εμβληματικού Έλληνα σκηνοθέτη που ταξίδεψε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται επίσης στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων.

Προβολές ταινιών: 

«Ο Βυσσινόκηπος»
Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 21.00
Ζάππειο Μέγαρο (αίθουσα 13)
Τηλ.: 210 3223509

«Ερόικα»
Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 20.00
Οικία Θεοτοκοπούλου
Θεοτοκοπούλου 34, Πατήσια

«Άνω, Κάτω και Πλαγίως»
Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 20.00
Σεράφειο Κέντρο
Πειραιώς 170, Αθήνα
Τηλ.: 210-3313334

Πηγή: www.elculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town