Με Σκίμπε και διεθνείς η πρώτη έκθεση μαθητικής ζωγραφικής με θέμα το ποδόσφαιρο - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Με Σκίμπε και διεθνείς η πρώτη έκθεση μαθητικής ζωγραφικής με θέμα το ποδόσφαιρο


Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» διοργανώνουν την 1η έκθεση μαθητικής ζωγραφικής, με κεντρικό θέμα το ποδόσφαιρο, την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στις 11πμ.

Η έκθεση αποτελεί μέρος του προγράμματος «Πάσα στα θρανία», που διοργανώθηκε πέρυσι με την έγκριση και αρωγή του Υπουργείου Παιδείας σε όλη την Ελλάδα, και συνεχίζεται φέτος με συμμετοχή μεγάλου αριθμού σχολείων από όλη τη χώρα.

Η Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ε.Π.Ο. συγκέντρωσε περισσότερα από 200 έργα ζωγραφικής από Δημοτικά Σχολεία που συμμετείχαν στη διάρκεια της περυσινής σχολικής χρονιάς στο εν λόγω πρόγραμμα. Τα έργα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αναδεικνύουν τις ευγενείς αξίες του αθλήματος, μέσα από τη ματιά των μικρών μαθητών.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της δουλειάς των μικρών μαθητών και του πρίσματος, υπό το οποίο οι μελλοντικοί ποδοσφαιριστές βλέπουν το αγαπημένο τους άθλημα. Επιπλέον δε αποτελεί για την Ε.Π.Ο. ένα ακόμα «εργαλείο» για την προβολή του αθλήματος, την ανάδειξή του κοινωνικού του ρόλου και τη διάδοση του στις νεαρές ηλικίες.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστούν μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ε.Π.Ο., ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Μίχαελ Σκίμπε και διεθνείς ποδοσφαιριστές, παλαίμαχοι διεθνείς-μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, καθώς και μαθητές δημοτικών σχολείων, οι γονείς τους και εκπαιδευτικοί.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, στους αθλητικούς χώρους της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» θα διοργανωθούν επίσης ομιλίες από διεθνείς ποδοσφαιριστές και τον ψυχολόγο-ειδικό επιστημονικό συνεργάτη της Ε.Π.Ο. κ. Αχιλλέα Υφαντίδη, αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5 και πολλά ποδοσφαιρικά παιχνίδια με τη συμμετοχή των μαθητών και των διεθνών ποδοσφαιριστών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΑΣΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ"
Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, μειονοτικών και διαπολιτισμικών μονάδων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, φιλικού προς τους νεαρούς μαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων.

Εκτός των επισκέψεων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποστέλλει σχολικά εγχειρίδια, μπάλες ποδοσφαίρου και φανέλες σε εκατοντάδες ολιγοθέσια και δυσπρόσιτα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, ώστε να προσφερθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, που διαμένουν σε ακριτικές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, η χαρά της άθλησης και της ποδοσφαιρικής ενημέρωσης, πάντα σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των Διευθυντών και γυμναστών των Σχολείων.

Επιπλέον σημεία του προγράμματος είναι η φιλοξενία μαθητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Εθνικών Ομάδων, η πρόσκλησή τους σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και η πρόβλεψη για μαθητικούς ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς ή εκθέσεις ζωγραφικής, δίνοντας στους μικρούς φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να διοχετεύσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να αφήσουν με αυτόν τον τρόπο το αποτύπωμά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θέτει -μέσω του προγράμματος- ως πρωταρχικούς στόχους τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, τη μετάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου και την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

Κατά το πρώτο έτος υλοποίησης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν γύρω στις 100 επισκέψεις σε Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, απεστάλη αθλητικό υλικό σε περισσότερα από 200 δυσπρόσιτα και ολιγοθέσια σχολεία, ενώ συμμετείχαν σε αυτό πάνω από 6.500 μαθητές.

Πολύτιμοι συμπαραστάτες της πρωτοποριακής πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας είναι οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, οι ΠΑΕ και τα τοπικά σωματεία.

Πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town