Έφυγε η κορυφαία σοπράνο Montserrat Caballe - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Έφυγε η κορυφαία σοπράνο Montserrat Caballe


Όλοι έχουν να λένε για το διάσημο ντουέτο «Barcelona» που έκανε το 1987 με τον Freddie Mercury, όμως η Montserrat Caballe είχε μια σπουδαία και λαμπρή καριέρα στην κορυφή των λυρικών οπερατικών υψιφώνων που ήδη κάλυπτε άνετα δυο γεμάτες δεκαετίες…

Σκαλίζοντας, at an early stage και early age, τον κόσμο της όπερας – μέσω της δισκογραφίας, κυρίως – το όνομα της Montserrat Caballe ήταν από αυτά που πιο συχνά συναντούσα μπροστά μου. Μια θαυμάσια σοπράνο με σπουδαίες δραματικές παρουσίες που ξεκινούσαν από την πρώτη της μεγάλη εμφάνιση ως «Lucrezia Borgia» (του Γκαετάνο Ντονιτσέτι) στο Κάρνεγκι Χολ το 1965 και συνεχίζονταν με θριάμβους όλα τα επόμενα χρόνια, στην Μετροπόλιταν Όπερα, στην Όπερα του Σαν Φρανσίσκο, στην Όπερα της Βιέννης κ.ο.κ. ανάμεσα στα άλλα μεγάλα ονόματα. Η Ισπανίδα υψίφωνος υπήρξε κυριολεκτικά ένα από τα βαριά χαρτιά της λυρικής τέχνης και με τις ηχογραφήσεις και τις εμφανίσεις της έχει γράψει ιστορία. Για μένα, η Montserrat σαν φωνητικές δυνατότητες και τεχνικές, υπήρξε συγκρίσιμη ακόμα και με την Μαρία Κάλλας!

Δέκα χρόνια μετά τη συνεργασία της με τον Mercury, η Caballe έβγαλε και το άλμπουμ «Friends for Life», με Βαγγέλη Παπαθανασίου, Bruce Dickinson, Johnny Hallyday, Freddie Mercury κ.ά. Ένα crossover ενθύμιο από μια καλλιτέχνιδα που υπήρξε αφοσιωμένη στην κλασική όπερα.



Πηγή:www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town