Στα Χανιά θα διεξαχθούν οι Φωτογραφικές Συναντήσεις 2020 - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Στα Χανιά θα διεξαχθούν οι Φωτογραφικές Συναντήσεις 2020


Πέμπτη 19 Νοεμβρίου εώς Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Οι Φωτογραφικές Συναντήσεις 2020 θα διεξαχθούν στα Χανιά στις 19-22 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Χανιων και της Περιφέρειας Κρήτης. Φυσικά, όπως κάθε άλλη πολιτιστική δραστηριότητα φέτος, η διοργάνωση των Συναντήσεων έχει επηρεασθεί από την τρέχουσα πανδημία, η οποία ακόμα και την τελευταία στιγμή είναι δυνατόν να ανατρέψει τον προγραμματισμό. Αναγκαστικά, πήραμε τη δυσάρεστη απόφαση να αναστείλουμε για φέτος το διήμερο επιστημονικό συνέδριο που αποτελεί έναν από τους βασικούς κορμούς των Συναντήσεων. Τη θέση του, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα πάρει ένα μονοήμερο πρόγραμμα παρουσιάσεων και διαλέξεων στοω χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.

Η Δημοτική Πινακοθήκη θα στεγάσει επίσης την πολύ σημαντική έκθεση του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Πηνελόπης Πετσίνη Palimpsest/Παλίμψηστο που παρουσιάζεται με τη στήριξη του Goethe-Zentrum Chania. Η έκθεση, που συμπεριλαμβάνει δύο ενότητες, αποτελεί τμήμα πολυετούς φωτογραφικού εγχειρήματος που εστιάζει σε τόπους μνήμης του Ψυχρού Πολέμου στην Ευρώπη. Η ενότητα «Aufarbeitung: The Wall» αφορά το Τείχος του Βερολίνου είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευσή του το 1989, όταν μετατράπηκε σε τόπο μνήμης, αποκτώντας διεθνείς συμβολικές διαστάσεις και διεκδικώντας τη μερίδα του λέοντος στις μνημονικές αναπαραστάσεις του 20ού αιώνα. Η ενότητα «Restricted Areas» εστιάζει σε χώρους που ήταν κάποτε «απόρρητοι» και απροσπέλαστοι στο κοινό, για να μετατραπούν  με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου σε επίσημα ή ανεπίσημα μνημεία μέσα από μια διαδικασία διαρκών αναδιαπραγματεύσεων του παρελθόντος: φυλακές της STASI και της KGB, στρατιωτικά αντιατομικά καταφύγια και εγκαταστάσεις, το αρχηγείο της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, το υπόγειο Αρχηγείο του Σοβιετικού στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Οι Φωτογραφικές Συναντήσεις θα συμπεριλάβουν για άλλη μια φορά την ομαδική Έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων, ανοιχτή σε κάθε φωτογράφο κάτω των 35 ετών που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα. Η έκθεση θα παρουσιασθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), και το θέμα είναι ελεύθερο. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν ενότητα μέχρι 20 φωτογραφιών, διεύθυνση, τηλέφωνο, διεύθυνση email και οποιοδήποτε πρόσθετο πληροφοριακό υλικό θέλουν στις ΦΣΚ έως τις 25 Σεπτεμβρίου το αργότερον. Η αποστολή φωτογραφιών γίνεται ψηφιακά μονον μέσω της εφαρμογής WeTransfer, προς τη διεύθυνση mail@photoencounters.gr. Την έκθεση επιμελείται ο φωτογράφος Γιώργος Αναστασάκης, και η τελική επιλογή θα γίνει από τριμελή κριτική επιτροπή.

Πρόσθετες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα των Συναντήσεων και στη σελίδα https://www.facebook.com/PhotoEncounters/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town