«Κορίτσι, Γυναίκα, ‘Aλλο», της Bernadine Evaristo - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

«Κορίτσι, Γυναίκα, ‘Aλλο», της Bernadine Evaristo


Το βραβευμένο με Booker, για το 2019, μυθιστόρημα της Bernadine Evaristo, «Κορίτσι, Γυναίκα, ‘Aλλο», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση της Ρένας Χατχούτ.

Οι συσχετιζόμενες ιστορίες δώδεκα γυναικών με διαφορετικό υπόβαθρο, εμπειρίες και επιθυμίες, καθώς και οι καθημερινοί αγώνες τους μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της πατριαρχικής κοινωνίας, είναι το αντικείμενο του μυθιστορήματος της Bernadine Evaristo, «Κορίτσι, Γυναίκα, ‘Aλλο» (Βραβείο Booker 2019), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg, σε μετάφραση της Ρένας Χατχούτ. Ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα για την αγάπη, τη χαρά, τη φαντασία, το οποίο θέτει στο επίκεντρό του ερωτήματα σχετικά με τον φεμινισμό και τη φυλή.

«Κορίτσι, Γυναίκα, ‘Aλλο»: Υπόθεση
Δώδεκα γυναίκες που ζουν στη Βρετανία, οι περισσότερες μαύρες ή μιγάδες, κάθε ηλικίας, πλούσιες και φτωχές, με διαφορετικούς χαρακτήρες και σεξουαλικούς προσανατολισμούς, έχουν βιώσει από μικρή ηλικία τις κοινωνικές διακρίσεις, τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις καθημερινές δυσκολίες. Οι ιστορίες τους για τους φίλους, την οικογένεια, τους εραστές και τις ερωμένες πλέκονται πάνω στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη πολυεθνική κοινωνία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Bernadine Evaristo (γενν. 1959) από Αγγλίδα μητέρα και Νιγηριανό πατέρα, μεγάλωσε στο Λονδίνο όπου ζει και διδάσκει δημιουργική γραφή. Είναι η πρώτη μαύρη συγγραφέας που γι’ αυτό το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο Booker (2019).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: «Κορίτσι, Γυναίκα, ‘Aλλο»
Συγγραφέας: Bernadine Evaristo
Εκδόσεις: Gutenberg
ISBN: 978-960-01-2134-6
1η έκδοση: Ιούλιος 2020
13 x 20
σελ. 643

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town