Ηρόδοτος Αχιλλέως: «Η μουσική και το τραγούδι έγιναν τρόπος ζωής» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ηρόδοτος Αχιλλέως: «Η μουσική και το τραγούδι έγιναν τρόπος ζωής»


           Λίγα λόγια για τον Ηρόδοτο Αχιλλέως           

Ο Ηρόδοτος Αχιλλέως γεννήθηκε στη Λεμεσό τον Μάιο του 1991. Από μικρή ηλικία τον κέρδισε η αγάπη του για τη μουσική. Πειραματίστηκε με διάφορα είδη και ρυθμούς, αποκτώντας ισχυρή γκάμα τραγουδιών. Ενίσχυσε τις δεξιότητες του, παρακολουθώντας σπουδές λυρικού τραγουδιού στο Μακεδονικό ωδείο Θεσσαλονίκης - παράρτημα Κύπρου. Αργότερα ταξίδεψε ως την Ιταλία, για να παρακολουθήσει σεμινάρια λυρικού τραγουδιού υπό την καθοδήγηση της Gabriella Ravazzi. Στη συνέχεια οδηγείται στην Αθήνα με αφορμή τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικό μουσικό πρόγραμμα. Έκτοτε συνεχίζει δίπλα στον Βασίλη Δεναχή Κωστόπουλο, εξασκείται και εξελίσσεται. Σύντομα ετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά.

Follow Ηρόδοτο Αχιλλέως
Facebook: Facebook page

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στη Λεμεσό. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στη ζωή της Λεμεσού και στη ζωή της Αθήνας που κατοικείς σήμερα;
Εκ πρώτης όψεως, ναι. Η βασική διαφορά βέβαια είναι, ότι στη Λεμεσό γεννήθηκα και μεγάλωσα και εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε και το όνειρο. Η Αθήνα είναι τώρα πια το μέρος, όπου το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Και ενώ είναι μία σαγηνευτική μεγαλούπολη, ζώντας εδώ σιγά σιγά, ανακαλύπτει κάνεις ότι οι διαφορές, δεν βρίσκονται στο μέρος, αλλά το μέρος κάνει διαφορετικό τον άνθρωπο. Διαφορετικές εικόνες, ήχοι και εμπειρίες ωθούν τον άνθρωπο σε νέες διαδρομές και σε νέες πτυχές του εαυτού του.

Πότε και πως προέκυψε η μουσική στη ζωή σου;
Ενστικτωδώς. Δεν θα μπορούσα, να προσδιορίσω χρονικά το ''πότε'' και το ''γιατί''. Από μικρή ηλικία θυμάμαι πάντα στο σπίτι, να παίζει από κάπου μουσική. Σχεδόν πάντα το σπίτι ήταν γεμάτο με κόσμο, που τραγουδούσε και χόρευε. Κάπου γύρω στην ηλικία των τριών ζητούσα από τη μητέρα μου, να μου βάλει μικρόφωνο, να τραγουδήσω. Τρία χρόνια αργότερα άρχισα τα πρώτα μαθήματα και έτσι τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Από τότε η μουσική και το τραγούδι έγιναν τρόπος ζωής.


Ξεχωριστή στιγμή στην καλλιτεχνική σου πορεία ήταν τα σεμινάρια λυρικού τραγουδιού υπό την καθοδήγηση της υψιφώνου Gabriella Ravazzi. Πες μας περισσότερα για αυτό.
Το να βρεθώ δίπλα σε μια αυθεντική ντίβα της όπερας, ήταν ιδιαίτερα μία μεγάλη εμπειρία. Έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 130 όπερες στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης όπως είναι η σκάλα του Μιλάνου και η όπερα του Παρισιού, είναι σαφώς ένα μεγάλο σχολείο. Μαζί δουλέψαμε από την εκμάθηση ενός ρόλου μέχρι την επιλογή των κουστουμιών, τη σκηνοθεσία και ό,τι άλλο αφορά το ανέβασμα ενός έργου. Αυτή ίσως να ήταν η εμπειρία, που με ώθησε στο κλασσικό τραγούδι.

Πως προέκυψε η γνωριμία σου με τον Βασίλη Δεναχή Κωστόπουλο;
Πιστεύω, πως οι άνθρωποι συναντώνται. Έτσι λοιπόν τυχαία συνεργαστήκαμε με τον Βασίλη Δεναχή Κωστόπουλο και από την πρώτη στιγμή, υπήρξε μία υπέροχη χημεία μεταξύ μας.

Πιστεύεις ότι τα τηλεοπτικά shows, βοηθούν τους μουσικούς να εξελιχθούν;
Ναι, θεωρώ ότι αν έχεις ξεκάθαρη εικόνα, του τι θες, να επιτύχεις και δεν παρεκκλίνεις από την καλλιτεχνική σου ταυτότητα, σίγουρα είναι ένα βοηθητικό μέσο. Συν τοις άλλοις, αυτά τα shows έχουν καθιερωθεί και είναι σχεδόν μονόδρομος για τους νέους καλλιτέχνες.


Ποια είναι τα πρότυπα σου και με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες, να συνεργαστείς στο μέλλον;
Θαυμάζω το καλλιτεχνικό ήθος. Πάντα με γοήτευαν οι καλλιτέχνες, που έλαμπαν μέσα από την απλότητα της ερμηνείας τους και όχι από τα φώτα της σκηνής, που τους περιέβαλλαν. Το σημαντικό είναι, όταν ο ακροατής έχει φύγει από εκεί, να έχει ψυχαγωγηθεί και όχι απλά να διασκεδάσει. Με αυτούς τους καλλιτέχνες θα ήθελα, να συνεργαστώ.

Για το τέλος θα θέλαμε, να μας μιλήσεις για τα επόμενα σου σχέδια.
Βρίσκομαι σε μια πολλή δημιουργική περίοδο, καθώς ετοιμάζω το πρώτο μου δισκογραφικό εγχείρημα σε συνεργασία με τον Θανάση Ζώη, ο οποίος με εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή. Γενικότερα σαν καλλιτέχνης ποτέ δεν κάνω σχέδια, αλλά προτιμώ, να αυτοσχεδιάζω, κάνοντας το καλύτερο, με ό,τι έχω στη διάθεσή μου.

Ηρόδοτέ μου, σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη, που μας παραχώρησες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town