Παράταση παραστάσεων μετά το Πάσχα στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Παράταση παραστάσεων μετά το Πάσχα στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ



Παρατείνονται μετά το Πάσχα και έως τις 14/5/2023 οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Λαχτάρα για κεράσια», που σημειώνει μεγάλη επιτυχία με τις συγκλονιστικές ερμηνείες του Λεωνίδα Καλφαγιάννη και της Έλενας Μεγγρέλη και σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.


Παράλληλα συνεχίζονται και η επιτυχημένη παράσταση της Παιδικής Σκηνής «Το μαγικό πινέλο της Νουρ» από την ταλαντούχα ομάδα ΒίΔα για τους μικρούς φίλους της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου καθώς και η μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Frank Sinatra και την Ella Fitzgerald «Franky meets Ella on the Orient Express» από τους The Jazz Express στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express.


«Λαχτάρα για κεράσια»


Το μιούζικαλ για δύο «Λαχτάρα για κεράσια» που στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία του Τρένου στο Ρουφ, επέλεξε τη φετινή σεζόν η Τατιάνα Λύγαρη για να γιορτάσει τα 25 χρόνια της αδιάλειπτης και επιτυχημένης καλλιτεχνικής πορείας της αγαπημένης Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου.


Το 1997, το πρωτότυπο μιούζικαλ τσέπης «Λαχτάρα για κεράσια» της διάσημης Πολωνής ποιήτριας και συγγραφέως Agnieszka Osiecka συστήθηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στο πλαίσιο της σύγχρονης πολωνικής δραματουργίας, σε σκηνοθεσία του διάσημου Πολωνού ηθοποιού Daniel Olbrychski, με ερμηνευτές την Τατιάνα Λύγαρη και τον Ανδρέα Νάτσιο. Η μνημειώδης αυτή παράσταση παίχτηκε για δύο συνεχείς σεζόν και έθεσε τις βάσεις για τη μετέπειτα πολιτιστική διαδρομή της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.


Σήμερα, 25 χρόνια μετά, η επανασύσταση στη νεότερη γενιά του έργου «Λαχτάρα για κεράσια» αποδεικνύει τη διαχρονικότητα της θεματολογίας και την πρωτοτυπία της δομής του και μεταφέρει τα ανθρωποκεντρικά μηνύματα του έργου στον σημερινό θεατή.


Το έργο τοποθετείται στις δεκαετίες ‘60 και ‘70 μέσα στο κάδρο της τότε Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας. Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται τυχαία στην αποβάθρα ενός σιδηροδρομικού σταθμού και επιβιβάζονται στο τρένο, στο ίδιο βαγόνι. Αυτός κι εκείνη. Δύο εντελώς άγνωστοι. Ή μήπως όχι; Αναγκασμένοι να ταξιδέψουν μαζί, αποκαλύπτουν και μοιράζονται το παρελθόν τους, υποδύονται ρόλους τρίτων προσώπων που συνάντησαν στη ζωή τους. Το έργο κάνει μια βαθιά τομή όχι μόνο στις σχέσεις μεταξύ ζευγαριών αλλά και στο χάσμα δύο αντικρουόμενων «κόσμων». Αυτός είναι ένας ήρωας της καθημερινότητας που «οικοδομεί τον σοσιαλισμό». Εκείνη θέλει να αγοράσει «ένα…ροζ καπέλο»! Και οι δύο επιδίδονται σε μια οδυνηρή αλλά και χιουμοριστική διαμάχη με τρυφερότητα και ευαισθησία συνθέτοντας πρόζα, στίχους και ζωντανή μουσική μέσα από την πρωτότυπη μουσικοθεατρική φόρμα ενός μιούζικαλ για δύο!


Η Τατιάνα Λύγαρη σημειώνει για το έργο:

«Μέσα σε ένα τοπίο αποξένωσης, βίας, εύκολων διαδικτυακών γνωριμιών και φόβου για συναισθηματική σύνδεση, ο σύγχρονος άνθρωπος, αποφεύγει διαπροσωπικές σχέσεις που απαιτούν χρόνο, προσπάθεια και φροντίδα. Η «ποίηση» και το πάθος για κάθε τι ρομαντικό και βαθιά συναισθηματικό μοιάζει να απομακρύνεται ανησυχητικά από τις προσλαμβάνουσες του. Το έργο «Λαχτάρα για κεράσια», επανέρχεται επίκαιρο όσο ποτέ για να υπενθυμίσει την αρχετυπική ανάγκη του ανθρώπου για επανεκκίνηση του συναισθηματικού του κόσμου και ουσιαστική ανθρώπινη επαφή. «Λαχτάρα για κεράσια» σημαίνει επιθυμία για την άνοιξη, για κάθε τι που γεννιέται καινούργιο, φρέσκο. Σημαίνει όμως και επιστροφή στη ρίζα απ’ όπου γεννιούνται τα πρώτα αισθήματα, επιστροφή στην αγνότητα, την καθαρότητα και τη δύναμη του «νέου». Ο κύκλος της ζωής έχει μια νομοτελειακή φθορά κι η ανθρώπινη φύση λαχταρά να αντισταθεί σε αυτή την πορεία. Ο αγώνας είναι άνισος αλλά εν κατακλείδι σημασία έχει ο αγώνας.


«Αχ! γιατί να κάνει κρύο, όταν κρύβει η ψυχή μας τόση δίψα και λαχτάρα για κεράσια…»


Το συγκινητικό και τρυφερό «μιούζικαλ τσέπης» για τις αμείλικτες σχέσεις των δύο φύλων στη σκηνή του θεατρικού βαγονιού είναι μία εμπειρία που αξίζει να ζήσετε!


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τατιάνα Λύγαρη, Πρωτότυπο κείμενο: Αγκνιέσκα Οσιέτσκα, Μετάφραση: Ηρώ Μαυροειδή, Σκηνοθεσία: Ευθύμης Χρήστου, Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μηνάς Αλεξιάδης, Στίχοι: Αφροδίτη Μάνου, Τραγούδι off: Αφροδίτη Μάνου, Σπύρος Σακκάς, Χορογραφίες: Νατάσσα Ζούκα, Επιμέλεια κοστουμιών: Εβελίνα Δαρζέντα, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Φωτογραφίες: Υπατία Κορνάρου, Βοηθός σκηνοθέτη: Μιράντα Ζησιμοπούλου,

Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Έλενα Μεγγρέλη

Μουσικός επί σκηνής: Αιμιλιανός - Γιώργος Σταυρινός

Επικοινωνία: ArtsPR


Δείτε το τρέιλερ της παράστασης https://youtu.be/-JLMeHyHgOo


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θεατρικό Βαγόνι

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.15 (έως τις 14/5/2023)

16 Ευρώ Ολόκληρο / 10 Ευρώ Φοιτητικό - Εκπτωτικό - Ανέργων / 5 Ευρώ Ατέλειες


 «Το μαγικό πινέλο της Νουρ»


Το χρωματιστό ταξίδι για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών «Το μαγικό πινέλο της Νουρ» από την ομάδα ΒίΔΑ είναι μία μαγευτική παράσταση στα συναισθήματα και τα χρώματα με πίνακες ζωγραφικής που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας, μια ιστορία γεμάτη χρωματιστές περιπέτειες σε ονειρική ατμόσφαιρα όπου όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να αφήσουμε τη φαντασία  μας να ταξιδέψει ελεύθερα!

Ένα κορίτσι, η Νουρ, δραπετεύει από τη χώρα της που έχει πόλεμο, τη Γκουέρνικα. Τρυπώνει σε ένα τρένο μόνη της, με την ελπίδα ότι θα την οδηγήσει σε ένα μέρος όπου θα μπορεί να ζήσει ελεύθερη. Εξαντλημένη όπως είναι, την παίρνει ο ύπνος. Στο ίδιο τρένο ταξιδεύουν και δύο αδέρφια που, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται ξαφνικά μέσα στο όνειρο του κοριτσιού! Εκεί γνωρίζουν τον πολυλογά Μάγο, τον τετραπέρατο Γάτο και το μαγικό πινέλο μέσα σε έναν χρωματιστό «υπερρεαλιστικό» κόσμο από σπουδαίους πίνακες που ζωντανεύουν (!)  – αλλά  για να καταφέρουν να βγουν από κάθε πίνακα, πρέπει να προσπεράσουν ολοένα και πιο περίπλοκα εμπόδια… Μεταμορφώνονται στους μπλε Αρλεκίνους του Πικάσο, μπαίνουν στον εκτυφλωτικό κίτρινο κόσμο του Βίνσεντ βαν Γκογκ, συνομιλούν με τη Μόνα Λίζα και τελικά… καταφέρνουν να ανοίξουν τη μεγάλη κόκκινη πόρτα του Ρόθκο - και ποιος ξέρει τι θα αντικρύσουν μπροστά τους!

Οι μικροί θεατές μέσα από το πρωτότυπο αυτό θεατρικό ταξίδι ανακαλύπτουν πως η φαντασία τούς δίνει τα απαραίτητα εφόδια να αναζητήσουν τα όνειρά τους, μαθαίνουν να βρίσκουν λύση εκεί που μοιάζει να υπάρχει αδιέξοδο κι όταν καλούνται να ξεπεράσουν τους φόβους τους, τότε όλοι μαζί ενωμένοι ανακαλύπτουν τη χαρά της συνεργασίας και τη μεγάλη αξία της φιλίας.

Θα καταφέρει το κορίτσι από τη Γκουέρνικα να κάνει το όνειρό που είδε, πραγματικότητα; Και τι θα γίνει στον τελευταίο σταθμό του τρένου;

Η παράσταση εμπλουτίζεται με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, από εντυπωσιακές βίντεο-προβολές που μεταμορφώνουν το Θεατρικό Βαγόνι και δημιουργούν μία πανδαισία εικόνων και χρωμάτων!


Σύλληψη/Κείμενο/Σκηνοθεσία: Ομάδα ΒίΔα

Κίνηση: Πέπη Ζαχαροπούλου

Πρωτότυπη μουσική: Μάκης Παπαγαβριήλ

Σκηνικά-Κοστούμια/Εικαστική σύνθεση έντυπου υλικού: Σμαράγδα Καφετζή

Αnimation/Γραφικά Νικολάια Γενηγεωργίου

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Φωτογραφίες: Ιάκωβος Δρακούλης, Ιάσων Καφετζής

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίνα Αδαμοπούλου

Παραγωγή: Ομάδα ΒίΔα

Παίζουν: Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή, Δημήτρης Τσιγκριμάνης


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θεατρικό Βαγόνι

κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. (έως τις 14/5/2023)

Γενική Είσοδος 10€



«Franky meets Ella on the Orient Express»


Η μουσική παράσταση-αφιέρωμα στους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald «Franky meets Ella on the Orient Express» από τους The Jazz Express, μετά τα συνεχή sold out συνεχίζεται και μετά το Πάσχα στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express.


Ο Francis Albert μεγάλωσε στο Χομπόκεν της πολιτείας Νιου Τζέρσει ενώ η Ella Jane στην κωμόπολη Γιόνκερς μόλις λίγα μίλια βορειότερα, στις όχθες του ποταμού Χάντσον. Ο Francis ήταν γιός Ιταλών μεταναστών και η Ella απόγονος σκλάβων του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Οι καριέρες τους κινήθηκαν παράλληλα χαρίζοντας στον Francis Albert 150 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και 13 Grammy στην Ella Jane.


Τους έμαθε και τους αγάπησε όλη η υφήλιος καθώς οι μοναδικές τους ερμηνείες μάγεψαν και συνεχίζουν να μαγεύουν τους λάτρεις της μουσικής. Μιλάμε βεβαίως για  τον μοναδικό Frank Sinatra και την επίσης μοναδική Ella Fitzgerald.


Αυθεντικές jazz εμπειρίες για τους λάτρεις της jazz στη μαγική ατμόσφαιρα του Orient Express!


Οι Jazz Express είναι:

Mark Joseph Priest: κιθάρα/φωνή, Τέρι Βακιρτζόγλου: φωνή, Παντέλης Μπενετάτος: πιάνο, Κώστας Κωνσταντίνου: κοντραμπάσο.


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μουσικό Βαγόνι Orient Express

κάθε Σάββατο στις 21.30 (έως τις 13/5/2023)

Γενική Είσοδος 18€

προαιρετικά: κρασί 5€ / ποτό 7,5€ / φαγητό από 6€


ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

- Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr

- Τηλεφωνικά στο 11876 (viva)

- Φυσικά σημεία πώλησης viva


Για το ποτό και το φαγητό σας στο Wagon-Bar & Wagon Restaurant της Αμαξοστοιχίας μπορείτε να κάνετε κράτηση στα τηλ. 6937604988& 2105298922 καθημερινά από 18.00 (εκτός Δε-Τρ.) και ηλεκτρονικά στο e-table.gr


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 6937604988 & 2105298922 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00 - 13.00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)

Δωρεάν Parking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town