Έκθεση “100” | Εικαστικοί καλλιτέχνες δημιουργούν στην όμορφη χώρα - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Έκθεση “100” | Εικαστικοί καλλιτέχνες δημιουργούν στην όμορφη χώρα


Αυτή δεν είναι άλλη μια έκθεση για το ελληνικό φως, την θάλασσα και το τοπίο, εμπνέεται από την ομορφιά τους αλλά με τρόπους μοναδικούς όπως και οι καλλιτέχνες .


55 καλλιτέχνες  δουλεύουν με διαφορετικές τεχνικές  και εκθέτουν τα έργα τους με πρόσταγμα την λέξη όμορφη και πώς την αντιλαμβάνεται ο καθένας και η καθεμία από αυτούς. Έργα ζωγραφικής, γλυπτά, κατασκευές, ψηφιδωτά, χαρακτικά, μια performance κατασκευής εκτεταμένη σε τρεις μέρες και μια θεματική εγκατάσταση με θέμα η έναστρη νύχτα. Συμπληρωματικά με τα έργα, θα μπορείτε να διαβάσετε κείμενα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών σχετικά με την ομορφιά του χώρου, το φως και τη θάλασσα.


31 Μαρτίου με 2 Απριλίου Ωράριο: 12.00-20.00


Εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 7:00 μμ στο προαύλιο Μηχανουργείου στην Τεχνόπολη  Δήμου Αθηναίων.


Θα παρακολουθήσετε live painting  από τον καλλιτέχνη Zyan (Κωνσταντίνος Παπούλιας) την βραδιά των εγκαινίων.


Η είσοδος στα εγκαίνια και όλες τις μέρες της έκθεσης είναι δωρεάν.


Στον χώρο της έκθεσης όλες τις μέρες θα βρίσκεται η Θέτις Μαριανού η διοργανώτρια της έκθεσης αυτής και θα μπορείτε να μιλήσετε μαζί της για τα έργα και την ιδέα πίσω από έκθεση.


H Θέτις Μαριανού διηγείται πώς εμπνεύστηκε την ιδέα αυτής της έκθεσης


Εφέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας σύγχρονης Ελλάδας. 


Η χώρα της καταστροφής, της πείνας και των σκληρών αγώνων έχει κερδίσει με μόχθο, επιμονή και αισιοδοξία τη θέση της στο μέλλον.


Η  έκθεση ΄100΄ γεννήθηκε στο 040 για Πειραιά ένα απόγευμα Κυριακής του Οκτωβρίου.  Μόλις είχα δει άλλη μια έκθεση καταστροφής, μίσους και πόνου, μια από τις πολλές εκθέσεις που γίνονται πάντα τα τελευταία χρόνια για επετείους ενάρξεων επαναστάσεων ή πολέμων και για φρικτές καταστροφές.


Χαζεύοντας το τέλειο ηλιοβασίλεμα, προς το σπίτι, σκέφτηκα για άλλη μια φορά ποσό τυχερή είμαι που τελικά ζω σ΄ αυτή τη χώρα, την  μοναδική αυτή χώρα, όχι μόνο για την ιστορία της και την προσφορά της στην ανθρώπινη κληρονομιά αλλά και για το μαγική αίσθηση του τοπίου της, την  ιδανική χώρα ίσως, πλήρη και ήδη ολοκληρωμένη εδώ και χίλια χρόνια.


Συμπληρώνονται  100  χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάνης που δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα πληθυσμιακά και χωροταξικά.


Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός, σκέφτηκα να διοργανώσω μια έκθεση αφιερωμένη στην ιδιαίτερη αίσθηση του Ελληνικού χώρου, κυρίως για την ηρεμία και την αυτάρκεια που αισθάνεται όποιος αφεθεί στην ομορφιά της,  στη θάλασσα ή  στο βουνό, στην καρδιά της πόλης  ή στο πιο μακρινό χωριό. Μια έκθεση με έργα είτε Ελληνικής θεματολογίας, είτε "εύμορφα".


Ο Ελληνικός χώρος έχει σχέδιο, μορφή και διάπλαση εξαίρετη, μυρωδιά και ήχο ανεπανάληπτο, αποπνέει αρμονία και καλή διάθεση. Τα έργα που θα δείτε στην έκθεση βρίσκονται σε διαλεκτική με τα παραπάνω στοιχεία.


Το θέμα της έκθεσης είναι λοιπόν "Όμορφη Χώρα".


Εκθέτουν οι :

Αντώνης Χαλυβίδης

Μαριλένα Κρανιώτη

Σβετλάνα Λημνιού

Νατάσα Χελιώτη

Μιρένα Σαπουνά

Αννα Μιχαηλίδου

Ελεγκω Πανουργιά

Πόπη Πανοπούλου


Λίγα λόγια την διοργανώτρια

Γεννήθηκε το 1952 στο Τζιμπουτί από Έλληνες γονείς. Ήλθε στην Ελλάδα 10 χρονών. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά και Διεθνές Μάρκετινγκ στο Μανχάτταν απ όπου επέστρεψε το 1986.Επιστρέφοντας στην Αθήνα παρακολούθησε την ιδιωτική σχολή επαγγελματικής φωτογραφίας FOCUS.


Δραστηριοποιήθηκε  στο εμπόριο επαγγελματικών φωτογραφικών ειδών με δική της επιχείρηση μέχρι το 2008. 


Το 2009 μπήκε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας όπου πήρε πτυχίο στην Γλυπτική το 2015.


Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη ΖΥΑΝ που θα κάνει το live painting το βράδυ των εγκαινίων.


O Κωνσταντίνος Παπούλιας κατά κόσμο Ζύαν γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1990 και μεγάλωσε σε μια κωμόπολη της ελληνικής επαρχίας, το Άστρος Κυνουρίας. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με της οπτικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, γκράφιτι , ψηφιακά μέσα) και  τη μουσική.


Ως μαθητής διακρίθηκε δύο  φορές με το πρώτο βραβείο στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες της περιφέρειας Πελοποννήσου. Η ζωγραφική του, έχουσα ως αφετηρία το γράφιτι, πέρασε απ΄ τον ιμπρεσιονισμό στο ρεαλισμό και από εκεί στο βίντεο και στην abstract μη νοηματοδοτημένη εικόνα για να καταλήξει σε μια σύγχρονη εικονογράφηση του ελληνικού γίγνεσθαι.


Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου μαθήτευσε ζωγραφική με τον Τάσσο Χρηστάκη και γλυπτική με τον Νίκο Τρανό. 


Κατά την διάρκεια τα έτη 2015-2017, εργάστηκε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με την ειδικότητα του Π.Ε Ζωγραφικής. Ενώ το έτος 2018-2019 ήταν αναπληρωτής δάσκαλος στους Φούρνους Κορσεών , το 2019-2020 στη Σπαρτή , το 20-21 Τρίπολη ενώ στο σήμερα τον συναντάμε να διδάσκει στο Μενίδι.  


Εκθέσεις : A3  II ( Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας - έτος 2009 ), A3 III (Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας - έτος 2010), KERATEA ( Δήμος Κερατέας - έτος 2011), SHOW ME SOME CHARACTER ( Stigma Lab - έτος 2011 ) ,BILBAO ( Stigma Lab - έτος 2011 ) , ATHENS BIKE FESTIVAL ( Τεχνόπολις - έτος 2011), not colorless ( ΡΟΜΑΝΤΖΟ - έτος 2013), ομαδική στο πατάρι του σχοινοβατη ( Σχοινοβάτης - έτος 2015), κλεινόν άστυ ( Ορίζοντας Γεγονότων- έτος 2015.  Γκράφιτι στις φυλακές Αυλώνα ( project της Καλών Τεχνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού - έτος 2011)


Στην έκθεση συμμετέχουν:

Χριστίνα Κασαπά

Σπύρος Κόικας

Μαριλένα Κρανιώτη

Κώστας Λαλές

Σβετλάνα Λημνιού

Θανάσης Μυλωνάς

Πόπη Πανοπούλου

Δέσποινα Πανταζή

Μιρένα Σαπουνά

Θεοδώρα Βασιλειάδου

Αντώνης Χαλυβίδης

Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου

Νατάσα Χελιώτη

Αφροδίτη Σαρταμπάκου

Θεοδώρα Βασιλειάδου

Θανάσης Μυλωνάς

Ζωή Αρβανίτη

Γεωργία Καραμπέλλου

Ερι Αγρίου

Κρίστη Γρηγορίου

Μάρω Πανουργιά

Σωκράτης Ευσταθόπουλος

Βάσω Καρακωσταντή

Κέλλυ Βαρδάκα

Σπύρος Χαραλαμπόπουλος

Μεριντόνα Γκέκα

Δώρα Τριανταφύλου

Αννα Τούρλα

Βλαδίμηρος Γκρισένκο

Αννα Μιχαηλίδου

Δέσποινα Πανταζή

Πολυάννα Βλαττή

Ιωάννα Μαθοπούλου

Χαρά Δημακάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town