Το μαγικό πινέλο της Νουρ - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Το μαγικό πινέλο της ΝουρΤο νέο μουσικοθεατρικό ταξίδι για παιδιά (5 έως 10 ετών) από την ομάδα ΒίΔα σύντομα κοντά σας στην Παιδική Σκηνή του Τρένου στο Ρουφ


Μετά την περσινή θερμή υποδοχή της μουσικοθεατρικής παράστασης για παιδιά «Το Δέντρο που αγαπούσε», η ταλαντούχα ομάδα ΒίΔα συνεχίζει και φέτος την πετυχημένη συνεργασία της με την Αμαξοστοιχία- Θέατρο  το Τρένο στο Ρουφ, με την ολοκαίνουρια παράσταση «Το μαγικό  πινέλο της Νουρ», ένα μαγευτικό ταξίδι για τους μικρούς θεατές, γεμάτο χρώματα και περιπέτειες, σε μια ονειρική ατμόσφαιρα όπου όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να αφήσουμε τη φαντασία  μας να ταξιδέψει!


Ένα κορίτσι, η Νουρ, δραπετεύει μέσα από τον πίνακα  που ζει, τη Γκουέρνικα, που έχει πόλεμο. Τρυπώνει σε ένα τρένο, αλλά εξαντλημένη όπως είναι, την παίρνει ο ύπνος. Στο ίδιο τρένο ταξιδεύουν και δύο αδέρφια που, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται ξαφνικά μέσα στο όνειρο του κοριτσιού. Εκεί, μαζί με τον Μάγο, τον Γάτο και το μαγικό πινέλο  ανοίγεται ένας απίθανος χρωματιστός κόσμος από σπουδαίους πίνακες ζωγραφικής. Οι ήρωες μπαίνουν μέσα σε πίνακες που ζωντανεύουν αλλά  για να καταφέρουν να βγουν από κάθε πίνακα, πρέπει κάθε φορά να προσπεράσουν ολοένα και πιο περίπλοκα εμπόδια. Μεταμορφώνονται στους μπλε Αρλεκίνους του Πικάσο, μπαίνουν στον εκτυφλωτικό κίτρινο κόσμο του Βαν Γκονγκ, συνομιλούν με την Μόνα Λίζα και τελικά… καταφέρνουν να ανοίξουν τη μεγάλη κόκκινη πόρτα του Ρόθκο, που ποιος ξέρει τι θα αντικρύσουν μπροστά τους!


Μέσα από το χρωματιστό αυτό ταξίδι ανακαλύπτουν πως η φαντασία δεν έχει περιορισμούς και τους δίνει εφόδια να αναζητήσουν τα όνειρά τους, μαθαίνουν να βρίσκουν λύσεις εκεί που τα πράγματα φαίνονται αδύνατα, καλούνται να ξεπεράσουν τους φόβους τους και - όλοι μαζί ενωμένοι - ανακαλύπτουν τη δύναμη της συνεργασίας και της φιλίας. 


Το σκηνικό της παράστασης  εμπλουτίζεται από εντυπωσιακές βίντεο-προβολές , με χρώματα και πίνακες που εναλλάσσονται  και οδηγούν το θεατρικό βαγόνι σε μια πανδαισία χρωμάτων!


Σύλληψη /Κείμενο /Σκηνοθεσία  Ομάδα ΒίΔα Κίνηση  Πέπυ Ζαχαροπούλου  Πρωτότυπη μουσική Μάκης Παπαγαβριήλ  Σκηνικά- Κοστούμια /Εικαστική σύνθεση έντυπου υλικού Σμαράγδα Καφετζή  Αnimation/γραφικά Νικολάια Γενηγεωργίου Σχεδιασμός φωτισμού Κώστας Μπλουγουράς  εκτέλεση παραγωγής Ομάδα ΒίΔα


Παίζουν Έκτορας Γασπαράτος,  Έλενα Μεγγρέλη, Δημήτρης Τσιγκριμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town