Ηλίας Ζάικος – Δημήτρης Λάππας - Kώστας Μαγγίνας "Guitar Summit" - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ηλίας Ζάικος – Δημήτρης Λάππας - Kώστας Μαγγίνας "Guitar Summit"


Ηλίας Ζάικος – Δημήτρης Λάππας - Kώστας Μαγγίνας  
"Guitar Summit"
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου
@Ζώγια στις 21.30

Ηλιας Ζαικος (κιθάρα)
Δημητρης Λαππας (κιθάρα)
Κωστας Μαγγινας (κιθάρα)

Τρείς σημαντικοί Ελληνες κιθαρίστες ο Ηλίας Ζάικος, ο Δημήτρης Λάππας και ο Κώστας Μαγγίνας που θεωρητικά προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς χώρους συναντιώνται ξανά και μας περιμένουν στη Ζώγια την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Έχοντας αφετηρία... ένα υλικό από όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής παράδοσης του blues, του rock, της folk, της jazz, και της ethnic world music, εξερευνούν τις εκφραστικές δυνατότητες της κιθάρας, όχι για να αναδείξουν τις στυλιστικές διαφορές, αλλά για να αποδείξουν για μια ακόμα φορά ότι η μουσική είναι μία!

ΗΛΙΑΣ ΖΑΙΚΟΣ (κιθάρα)
Γεννήθηκε το 1960 στη Θεσ/νίκη. Δημιουργός του μουσικού σχήματος Blues Wire, ενός απο πιό αξιόλογα γκρουπ του είδους στην Ευρώπη. Κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής. Έχει διδάξει σε ωδεία, έχει δώσει διαλέξεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εργάστηκε πολλά χρόνια ως παραγωγός στο ραδιόφωνο, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους εκπροσώπους του μπλουζ, συμμετείχε σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, έπαιξε στο θέατρο και στον κινηματογράφο, κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά ενώ η δισκογραφία του αριθμεί πάνω απο δέκα δίσκους κι ένα DVD. Ζεί κι εργάζεται στη γενέτειρα του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΠΠΑΣ (κιθάρα)
Ο Δημήτρης Λάππας γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1973. Η πρώτη του επαφή με το πάλκο ήταν σε ηλικία μόλις 9 χρόνων στην Αυστραλία παίζοντας μπουζούκι. Σε ηλικία 11 ετών μετακόμισε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε να ασχολείται με τη μουσική έως τα 16 του. Κατόπιν μετακόμισε στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας και το 1997 βρέθηκε στη Σόφια όπου συνεργάστηκε με τον Ηλία Κλωναρίδη και την ορχήστρα Alternative Bulgarian Orchestra. Η μεγάλη του αγάπη για την μουσική και η δίψα για την εξερεύνηση της «λαϊκότροπης μουσικής» και τα μακάμ, τον οδήγησαν στην Κωνσταντινούπολη όπου έζησε 4 χρόνια αρχίζοντας συνεργασίες με μουσικούς της Πόλης. Μερικές από αυτές ήταν με την Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια Ziynet Sali , το μουσικό σχήμα Café Aman İstanbul , οι ορχήστρες της κρατικής τηλεόρασης TRT1 και TRT2, ο σολίστ κλαρίνου Βασίλη Σαλέας καθώς και η ορχήστρα A la Turka Pop Star Orchestra, δίνοντας συναυλίες σε όλη την Τουρκία. Έχει μακροχρόνιες και σταθερές συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς και τραγουδιστές όπως Βασίλη Λέκκα, Ελένη Βιτάλη, Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Σαββόπουλο, Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκο Δημητράτο, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Παντελή Θαλασσινό, Αρλέτα, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Σταρόβα, Μίμη Πλέσσα, Χάρις Αλεξίου, Νίκο Παπάζογλου,Σωκρατη Μάλαμα, Λιζέτα Καλημέρη, Μελίνα Κανά, Γιαννη Χαρουλη, Ferhat Gocer, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ροκ όπερα Αλεξάντερ, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Απόστολο Ρίζο, Μάκη Σεβίλογλου, Κωστα Αναστασιάδη, Γιωτη Κιουρτσογλου, Tricoolore κ.α…

Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και έχει συνθέσει μουσικά έργα όπως το Trilogy, Lapino, Bouzouki Swing κ.α Έχει διδάξει σε σεμινάρια σαν σολίστ που αφορούσαν θέματα κυρίως όπως η προσέγγιση του αυτοσχεδιασμού πάνω στους λαϊκούς δρόμους και τις «αστικές λαϊκές μουσικές» , στο Γενί Τζαμί , στο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημόνων Στο Αϊβαλι το 2010 ,στη Γαλλία στο Terminus brasserie κ.α. Είναι ο ιδρυτής του μουσικού συνόλου LAPINO PROJECT (μείγμα jazz, funk , fusion με ανατολίτικη προσέγγιση). Αριθμεί πάνω από 5.500 συμμετοχές σε ζωντανές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις παγκόσμια, καθώς και στη δισκογραφία με την ιδιότητα του μουσικού, συνθέτη, παραγωγού και ενορχηστρωτή. Βασικά όργανα: Ακουστική – Ηλεκτρική – Άταστη , Κλασική κιθάρα, Μπουζούκι, Ούτι, Τζουράς, Μπαγλαμάς.
Δευτερευοντα : Μπασο , Τυμπανα,  synthesizer.

KΩΣΤΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ  (κιθάρα)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Το 1987 συνεχίζει με υποτροφία τις σπουδές του στο Berklee College of  Music στη Βοστώνη. Από το 1988-1990 υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό την διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως  ο Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστωνης. Το 1991 επεστρεψε στην Ελλάδα, ηχογράφησε πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο «Σταυροδρόμι της Μεσόγειου» σε συναυλίες στα πλαίσια του οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύσας Θεσσαλονίκης και αλλού.

Συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για χορευτικες ομάδες και συνέθεσε μουσική για θεατρο και για ντοκυμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης. Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στo εξωτερικο με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu,Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Rosario Guliani, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq,  Olivier Gatto, Milcho Leviev, Nicolas Simion κ.α. Έχει ηχογραφήσει τρια προσωπικα CD: “DIALOGUES” (Ano Kato records ρει 2017),
“SEVEN FOR A SECRET” (Ano Kato records ρει 2022),
“THE CALL” (Ano Kato records ρει 2038, Cue 001).

Ιnfo:
Ηλίας Ζάικος – Δημήτρης Λάππας - Kώστας Μαγγίνας
"Guitar Summit"

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια
Αλ.Σβώλου 54 - Θεσσαλονίκη

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος: 8 ευρώ

Ελάχιστη κατανάλωση 5 ευρώ κατ' άτομο

Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 243.459

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town