Σκόρπιοι Σκορπιοί: «Στόχος μας είναι να παίρνουμε την ασχήμια του κόσμου και να την κάνουμε μουσική» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Σκόρπιοι Σκορπιοί: «Στόχος μας είναι να παίρνουμε την ασχήμια του κόσμου και να την κάνουμε μουσική»


           Λίγα λόγια για τους Σκόρπιους Σκορπιούς           

Η Σοφία Κυριακίδου γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας και μεγάλωσε στο Μόναχο της Γερμανίας. Ολοκληρώνοντας τις μουσικές σπουδές της σε ηλικία 17 ετών, ξεκίνησε εμφανίσεις σε μικρές μουσικές σκηνές παράλληλα με τη φοίτηση της στο Πανεπιστήμιο. Το 1989 έρχεται στην Αθήνα και τραγουδά στη Μπουάτ Εσπερίδες δίπλα στον Γιάννη Αργύρη, τον οποίο και θεωρεί δάσκαλο. Ακολουθούν συνεργασίες με σχήματα όπως είναι οι Αθηναίισες και το ροκ συγκρότημα Νυχτερινή Απόδραση, ενώ το 1993 αποφασίζει τη δημιουργία του μουσικού σχήματος Σκόρπιοι Σκορπιοί.
                                                                     
Ο Γιάννης Μεταξάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ταύρο Αττικής. Ξεκίνησε το μπουζούκι στην ηλικία των 6 ετών επηρεασμένος από την τηλεοπτική σειρά «Ρεμπέτικο» και τον Γιώργο Ξηντάρη. Φοίτησε στη Μουσική Σχολή Ιλισίων του Μπουκουβάλα, παίρνοντας αριστείο και είχε διάφορες συνεργασίες στην επαγγελματική του πορεία, μέχρι τη στιγμή που συνάντησε τη Σοφία Κυριακίδου.

Follow Σκόρπιοι Σκορπιοί
Facebook: Facebook page

Πως προέκυψε η γνωριμία σας και η ίδρυση της μπάντας; 
(Σοφία) Το 1993 μετά από πολλές συνεργασίες μου με άλλες μπάντες, αποφάσισα να φωνάξω κάποιους φίλους μου μουσικούς και να ξεκινήσουμε κάτι μαζί, που να μην έχει ένα στιλ μουσικής. Πλάκα στην πλάκα μαζευτήκαμε περίπου 12 νοματαίοι, κάτι σαν ένα σκόρπιο μάζωμα μουσικών. Με τα χρόνια ο αριθμός αυτός άρχισε να λιγοστεύει, μέχρι που μείναμε 2, εγώ και ο Γιάννης. Με τον Γιάννη γνωριστήκαμε σε ένα μαγαζί που έπαιζα και ήρθε να μας ακούσει. Θυμάμαι, ότι είχε καθίσει ακριβώς μπροστά μας και τραγουδούσε τόσο δυνατά, που του έκανα παρατήρηση. Αυτό είναι που λένε «οι μεγάλες αγάπες ξεκινάνε με έναν καυγά». Η δικιά μας αγάπη έγινε διπλή κουμπαριά, αφού τον πάντρεψα και του βάφτισα τον γιο του.

Γιατί επιλέξατε το όνομα Σκόρπιοι Σκορπιοί; 
(Σοφία) Μία μέρα που είχαμε πρόβα, προέκυψε η συζήτηση των ζωδίων. Μην τα πολυλογώ ή το ζώδιο ή ο ωροσκόπος ήταν Σκορπιός και εκεί που ψάχναμε όνομα, μία φίλη το "πέταξε" για πλάκα. Μου άρεσε πολύ σαν όνομα και έμεινε. Είναι έξυπνο και αστείο.


Ποιο είναι το κίνητρο που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τη μουσική;
(Σοφία) Λίγο ο Elvis, λίγο οι Beatles και πολύ η μητέρα μου που με έβλεπε να κάνω κιθάρα κάθε σκουπόξυλο και να τραγουδάω σαν την τρελή. Βέβαια, εκεί στη Γερμανία που μεγάλωσα, τα ακούσματά μου ήταν περισσότερο η ξένη μουσική. Τα ελληνικά τραγούδια μπήκαν στη ζωή μου πολύ μετά, όταν γνώρισα τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε μία γιορτή του Πολυτεχνείου που κάναμε στο ελληνικό σχολείο του Μονάχου. Στα 17 μου ήρθε στη ζωή μου ο κ. Ανέστης, ο οποίος έπαιζε μπουζούκι και έψαχνε μία κιθαρίστα, για να παίζει μαζί του στις ελληνικές ταβέρνες του Μονάχου.
(Γιάννης) Από τα 6 μου είχα πάρει ένα μπουζουκάκι αγκαλιά, επηρεασμένος από την τηλεοπτική σειρά «Ρεμπέτικο» και τον Γιώργο Ξηντάρη. Αργότερα, φοίτησα στη Μουσική Σχολή Ιλισίων του Μπουκουβάλα, παίρνοντας αριστείο. Έπαιξα σε πολλά ταβερνάκια και περισσότερο ασχολήθηκα με τη ρεμπέτικη μουσική.

Τι είναι η μουσική για εσάς; 
(Σκόρπιοι Σκορπιοί) Εύκολη ερώτηση. Μουσική είναι ζωή. Είναι το χαμογελάκι μας, η ψυχή μας και αυτό ακριβώς βγάζουμε, όταν παίζουμε. Στόχος μας είναι να παίρνουμε την ασχήμια του κόσμου και να την κάνουμε μουσική.


Ξεχωριστή στιγμή στην καλλιτεχνική σας πορεία ήταν η οργάνωση των συναυλιών που κάνατε με φιλανθρωπικό σκοπό για τη Φλόγα και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Πείτε μας περισσότερα για αυτό. 
(Σκόρπιοι Σκορπιοί) Αυτή είναι μία από τις ωραιότερες στιγμές μας και αυτό γιατί είναι πολύ όμορφο να προσφέρεις χαμόγελα στα παιδάκια του κόσμου. Το καλό είναι πως όταν κάνεις κάτι για φιλανθρωπικούς σκοπούς, τρέχουν αρκετοί για να σε βοηθήσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε δίπλα μας πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες και φίλους, οι οποίοι μας βοήθησαν πολύ σε αυτήν την προσπάθεια. Φυσικά, μην ξεχάσω την προσφορά της Αναστασίας Ταβουλάρη, η οποία μας παραχώρησε δωρεάν τη μουσική σκηνή Ρυθμός stage στην Ηλιούπολη. Η χαρά που πήραμε ήταν πολύ μεγάλη και αυτό γιατί μόνο όταν προσφέρεις αισθάνεσαι άνθρωπος.

Που κινήστε μουσικά;
(Σκόρπιοι Σκορπιοί) Έχουμε μεγάλη γκάμα τραγουδιών, που αρχίζει από έντεχνα τραγούδια, συνεχίζει με ελαφρολαϊκά, παλιά λαϊκά, χορευτικά και φυσικά ρεμπέτικα. Όπως καταλαβαίνεις στους χώρους που εργαζόμαστε, ο κόσμος τα θέλει όλα. Και να σιγοτραγουδήσει τη μπαλάντα του και να χορέψει το καλό ζεϊμπέκικο του, όπως και να χορέψει τα νησιώτικα του.


Σκόρπιοι Σκορπιοί, τι, θα θέλατε ιδανικά, να συμβεί στην επαγγελματική σας ζωή σε λίγα χρόνια από τώρα;
(Σκόρπιοι Σκορπιοί) Μία ερώτηση που δε νομίζουμε να έχει άλλη απάντηση από τη: «θέλουμε να κάνουμε συναυλίες και να μας ακούνε χιλιάδες άνθρωποι». (χαχαχα) Η αλήθεια είναι πως αν δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει σε αυτήν τη δουλειά, δυστυχώς ιδανικό δεν υπάρχει. Θα πρέπει να κάνουμε σε κάποιον το "κλικ" και αυτός να μας προωθήσει. Φέτος βέβαια έγινε κάτι υπέροχο. Αρχίσαμε συνεργασία με το Ίχνος και σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αθηνά Τσαμαδού και φυσικά στην Λένα Αλκαίου, που μας έδωσαν την ευκαιρία να τραγουδήσουμε σε αυτό το τόσο υπέροχο καλλιτεχνικό στέκι του Πειραιά. Μήπως έγινε τελικά αυτό το κλικ;

Σκόρπιοι Σκορπιοί, σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη, που μας παραχωρήσατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town