Fuzz Mahal: «Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να φαίνεται» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Fuzz Mahal: «Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να φαίνεται»


           Λίγα λόγια για τους Fuzz Mahal           

Οι Fuzz Mahal ξεκίνησαν την πορεία τους το καλοκαίρι του 2014 με διαφορετική σύνθεση, με κοινό σκοπό τη δημιουργία ενός μουσικού οχήματος, μέσω του οποίου θα μοιράζονταν με άλλους ακούσματα και εμπειρίες. Το ξεκίνημα έγινε με συχνές πρόβες, στις οποίες παίζονταν κομμάτια άλλων γκρουπ, κυρίως από το χώρο του Heavy & Stoner Rock.

Το δέσιμο στο παίξιμο της μπάντας και κυρίως ο ορισμός της ηχητικής ταυτότητας ήρθαν αρκετά γρήγορα, λαμβάνοντας υπόψιν την από καθόλου έως μικρή εμπειρία σε μια τέτοια διαδικασία για το σύνολο των μελών. Το αποτέλεσμα ήταν σε ένα διάστημα 2 - 3 μηνών να αρχίσουν οι μουσικές αναζητήσεις και η δημιουργία πρωτότυπου υλικού, πάντα στα πλαίσια του είδους που ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά.

Ο χαρακτήρας των συνθέσεων περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα βασικά στοιχεία της Heavy & Stoner Rock σκηνής. Απλότητα στην μορφή, συχνές αλλαγές στο ρυθμό και γεμάτα riff, ώστε να γεννιέται όσο το δυνατόν περισσότερη ''γκρούβα''. Ο σκοπός ήταν και είναι, σε κάθε κομμάτι να διασκεδάζει ο ακροατής το ίδιο με το γκρουπ, αν όχι και περισσότερο.


Όλα τα κομμάτια δημιουργήθηκαν μέσα στο στούντιο, κατά την διάρκεια των προβών. Οι ιδέες έρχονται και δοκιμάζονται και αφού τύχουν καθολικής αποδοχής, δουλεύονται με επιμονή και όρεξη, μέχρι να γίνουν αυτό που ονειρεύεται το γκρουπ. Η θεματολογία των στίχων αλλά και η διάθεση των κομματιών, απλώνονται σε διάφορα θέματα και κατά κανόνα συμβαδίζουν.

Οι αρκετές αλλαγές στην σύνθεση με ότι αυτό συνεπάγεται, καθυστέρησαν την εξέλιξη της μπάντας σε ότι αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και στην ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ. Μετά από μία ακόμα αλλαγή, αυτή τη φορά στο όνομα του γκρουπ το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα, τον Οκτώβριο του 2017 ξεκίνησαν να ηχογραφούν το μέχρι τότε έτοιμο υλικό. Η ηχογράφηση και η επεξεργασία της ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2018. Στα τέλη του Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς, το ολοκληρωμένο άλμπουμ κυκλοφόρησε ψηφιακά, όπου και διατίθεται ελεύθερα ή με όποιο αντίτιμο αποφασίσει ο υποψήφιος ακροατής.

Όπως σχεδόν σε κάθε μπάντα, έγιναν αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της. Ο Διονύσης Τσαρούχης στην κιθάρα και ο Παύλος Καπέλης στο μπάσο, βρέθηκαν στο γκρουπ από το ξεκίνημα τον Ιούλιο του 2014 και παραμένουν μέχρι σήμερα. Τον Απρίλιο του 2017, ο Περικλής Ζυγούρης πήρε τη θέση του frontman και παραμένει επίσης μέχρι σήμερα. Αυτό τον καιρό το γκρουπ είναι σε αναζήτηση μόνιμου ντράμερ, ώστε να συνεχίσει την πορεία του.
 
Follow Fuzz Mahal 
Facebook: Facebook page
Πως προέκυψε η γνωριμία σας και η ίδρυση της μπάντας;
Τον Μάϊο του 2014 μετά από σκέψη, αποφάσισα να αναζητήσω μέλη για τη δημιουργία ενός γκρουπ με προσανατολισμό στο Heavy & Stoner Rock. Η πρώτη επαφή έγινε μέσω αγγελίας και μετά από επικοινωνία έγινε και η πρώτη συνάντηση. Οι πρώτες πρόβες έδειξαν πως υπάρχει όρεξη και έτσι δημιουργήθηκε το γκρουπ. Ο σκοπός ήταν να στηθεί από την αρχή με συγκεκριμένους στόχους και όραμα, χωρίς να υπάρχουν αμφιβολίες.

Γιατί επιλέξατε το όνομα Fuzz Mahal;
Η επιλογή ονόματος μας ταλαιπώρησε αρκετά. Θέλαμε κάτι πρωτότυπο, το οποίο να μας αρέσει και να δηλώνει με κάποιο τρόπο τον ήχο μας. Η πρόταση για το Fuzz Mahal έγινε μετά από αρκετές αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας και αποφασίστηκε λίγο καιρό πριν την ηχογράφηση. Παραφράζοντας το Taj Mahal, το οποίο αποτελεί πια ένα παγκόσμια αναγνωρίσιμο μνημείο, αντικαταστήσαμε το Taj με το Fuzz και έτσι προέκυψε. Υπάρχει από αρκετό έως πολύ Fuzz στον ήχο μας, άλλωστε οι βασικές μας επιρροές έχουν αυτό το χαρακτηριστικό και έτσι αποφασίσαμε ότι αυτό θα είναι το όνομα. Ίσως αποτελεί και μορφή σεβασμού προς όλες αυτές τις μπάντες που μας επηρέασαν. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε την μπάντα μας μνημειώδη.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
Όλη η σκηνή του Heavy & Stoner Rock παγκοσμίως. Περισσότερο οι Black Sabbath, άλλωστε δεν νομίζουμε ότι υπάρχει γκρουπ στο χώρο που δεν έχει επηρεαστεί και σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό οι Kyuss. Ειδικά οι Kyuss αποτελούν σημείο αναφοράς στα περισσότερα από τα κομμάτια μας. Θα αναφέρουμε επίσης τους Wo Fat, Mos Generator, QOTSA, Clutch και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί χωρίς τέλος. Φυσικά υπάρχουν πολλές επιρροές και από άλλα είδη. Αυτό φαίνεται περισσότερο στην προσωπική προσφορά του κάθε μέλους.


Τον Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησε ψηφιακά το πρώτο ολοκληρωμένο σας άλμπουμ. Πείτε μας περισσότερα για αυτό.
Το άλμπουμ ήρθε σε μια στιγμή, που έπρεπε να παρουσιάσουμε με κάποιο τρόπο τη μουσική μας. Τα κομμάτια ήταν έτοιμα και μπορούσαν πλέον να ηχογραφηθούν. Μπήκαμε στο στούντιο αρχές Οκτώβρη του 2017 και μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου είχε τελειώσει η ηχογράφηση. Μας πήρε λίγο καιρό, μέχρι να ολοκληρωθεί η τελική μίξη και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η απειρία μας σχετικά με το θέμα. Ίσως το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι ακριβώς όπως το είχαμε στο μυαλό μας, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτυπώνει την μουσική και τον ήχο του γκρουπ. Άλλωστε και η απόφαση για το πόσα και ποια κομμάτια θα ηχογραφηθούν, πάρθηκε με αυτόν ακριβώς τον στόχο. Αφού ολοκληρώθηκε και η μίξη, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην εκτύπωση cd, αλλά να κυκλοφορήσουμε το άλμπουμ ψηφιακά. Και αυτό για δύο λόγους. Πρώτα απ' όλα το οικονομικό της υπόθεσης. Η ηχογράφηση άδειασε τις τσέπες μας, παρόλο που δεν ήταν ακριβή, το αντίθετο μάλιστα. Και έπειτα αν έχεις την ηχογράφηση, η εκτύπωση cd μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή. Ο άλλος λόγος ήταν πως σε πρώτη φάση θέλαμε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ όσο γίνεται περισσότερο και να ακουστεί από το δυνατόν περισσότερους. Για αυτό και διατίθεται σε τιμή «Name your price».

Το αυτί του μέσου Έλληνα ακροατή είναι εξοικειωμένο σε τέτοια ακούσματα;
Θα λέγαμε πως μάλλον όχι. Είναι πολύ συγκεκριμένο το κοινό που ακούει αυτό το είδος. Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει μία άνοδος, όσον αφορά τον κόσμο που στρέφει το αυτί του κατά τη μεριά μας, αλλά νομίζουμε ότι έχει πολύ δρόμο ακόμα. Υπάρχουν γκρουπ στον ελληνικό χώρο που έχουν πολύ μεγάλο κοινό, κάποιοι δε όπως οι Planet of Zeus είναι γνωστοί και στο εξωτερικό. Σε γενικές γραμμές όμως οι Ελληνικές μπάντες του είδους δεν τυχαίνουν και πολύ μεγάλης αναγνώρισης. Το αστείο είναι πως αρκετές από αυτές είναι πιο γνωστές έξω, παρά στην Ελλάδα. Γενικά, χρειάζεται πολύ δουλειά και συνεχείς εμφανίσεις μέχρι να σε μάθει ο κόσμος. Αν μιλάγαμε για κάποιο άλλο, πιο εύπεπτο είδος και ειδικά με ελληνικό στίχο, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να φαίνεται.

Fuzz Mahal, ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον; 
Ζωντανές εμφανίσεις. Όσο πιο πολλές μπορούμε. Και φυσικά το επόμενο άλμπουμ.

Fuzz Mahal, σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη, που μας παραχωρήσατε.

Φωτογραφίες: Aris Paterakis
Follow Aris Paterakis
Facebook: Facebook profile

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town