Για τους Trisomie 21, η κομψότητα ποτέ δεν πεθαίνει! - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Για τους Trisomie 21, η κομψότητα ποτέ δεν πεθαίνει!


Τα πράγματα είναι μάλλον απλά. Πέρυσι ο Herve και ο Philippe Lomprez –οι άνθρωποι που έφτιαξαν και ξεκίνησαν τους Trisomie 21 στη Λιλ πριν από 38 χρόνια– μπήκαν στο στούντιο και, μαζί με νέους και παλιούς συνεργάτες τους, έγραψαν το άλμπουμ «Elegance never dies». Το εγχείρημα έγινε με κάποια μυστικότητα, όμως το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό, που οι Trisomie 21 πείστηκαν να επανέλθουν στη δράση και να ξαναϋπάρξουν ως σχήμα, ξεκινώντας μια μεστή παγκόσμια περιοδεία που τους φέρνει και στην Αθήνα («Temple», 12 Οκτωβρίου).

Παράλληλα έβγαλαν άλλο ένα άλμπουμ με ακυκλοφόρητα και demos («Don’t you hear?»), ενώ τα πρώτα τους άλμπουμ επανακυκλοφόρησαν σε συλλεκτικές ή μη εκδόσεις («Chapter I-IV», «Originally»), δίνοντας μια καλή ευκαιρία για επανεξέταση της ιστορίας του γκρουπ.

Το όνομά τους το πήραν από την γενετική ανωμαλία που χαρακτηρίζεται ως σύνδρομο Down, σε μια εποχή που η πολιτική ορθότητα ήταν άγνωστη έννοια, και αυτό έγινε για να τονιστεί ο διαφορετικός βαθμός ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τα άτομα με αυτήν την ιδιαίτερη χρωμοσωματική σύνθεση. Αυτή η ιδιαιτερότητα κι ευαισθησία ανιχνεύεται και μουσικά κι έτσι οι Trisomie 21 (ή T21) δημιουργούν τη δική τους «σχολή», που παίρνει το όνομα «cold wave» και προέρχεται από μια δημιουργική σύμμειξη του post punk με κάποιες αβανγκάρντ κατευθύνσεις αλά Residents σε καθαρά ηλεκτρονική βάση. Μην ξεχνάμε πως ήταν τα πρώτα χρόνια των ’80s...

Τα πρώτα τους άλμπουμ (EPs και LPs) καθόρισαν μια experimental μουσική βάση η οποία αργότερα επεκτάθηκε σε τζαζ, ποπ και σινεματικές δομές και κατευθύνσεις. Το ξεχωριστό cult status που απέκτησαν εξ αυτού οι Τ21 παρέμεινε άφθαρτο, αν και με ποικίλα σκαμπανεβάσματα, κυρίως τεχνικής φύσης, μέχρι το 2009 οπότε και (επίσημα) διαλύθηκαν!

Όμως το «Elegance never dies» ήρθε την ώρα που έπρεπε και ακούγεται τόσο άψογα μοντέρνο κι αισθητικά πλήρες – διατηρώντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πραγματικά σε πείθουν πως η (μουσική) κομψότητα ποτέ δεν πεθαίνει! Εδώ θα τους απολαύσουμε σε μια βραδιά στην οποία θα μας εισάγουν με την dark electronica τους ο Βρετανός Qual, οι Γάλλοι Waiting for Words και οι νεοσύστατοι δικοί μας Data Fragments.

Πηγή: www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town