«Η Απολογία της Μαρί Κιουρί» για 2η χρονιά στο θέατρο «Σταθμός» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

«Η Απολογία της Μαρί Κιουρί» για 2η χρονιά στο θέατρο «Σταθμός»


Από 5 έως 28 Οκτώβρη, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 18.15, στο Θέατρο «Σταθμός» (Βίκτωρος Ουγκώ 55, μετρό «Μεταξουργείο» τηλ. 211.4036.322) ανεβαίνει για 2η χρονιά «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί», σε κείμενο - μουσική της Ευσταθίας, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή. Στο ρόλο της Μαρί Κιουρί η Πέγκυ Τρικαλιώτη.

Η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, ιστορία μιας σημαντικής γυναίκας της Παγκόσμιας Ιστορίας. Τα όνειρα, η καριέρα, το αποτύπωμά της στην Επιστήμη, οι έρωτες και η σχέση με τις κόρες της.

Ο γαλλικός Τύπος αποσιώπησε τη δεύτερη απονομή της, του Νόμπελ Χημείας, και η γαλλική κοινωνία την κατέκρινε ξεχνώντας τη μεγαλειώδη προσφορά της. Αυτό το πραγματικό γεγονός γίνεται εφαλτήριο για μια παράσταση που διαδραματίζεται σε μια δικαστική αίθουσα.

Τα πρώτα χρόνια στην υπό τσαρική κατοχή Βαρσοβία, οι σπουδές στη Σορβόνη, η ραδιενέργεια, το πρώτο Νόμπελ... Η Μαρί στο εδώλιο, σε μια συνθήκη κατάφωρης αδικίας, ξετυλίγει με συγκίνηση και ένταση τη δική της προσωπική ιστορία. Το κείμενο της Ευσταθίας παίρνει ως αφορμή τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί, που είναι γραμμένη από την κόρη της Εύα, συγκεντρώνοντας παράλληλα καταγεγραμμένες πληροφορίες της ιστορικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με στοιχεία μυθοπλασίας.

Μαζί της, η ηθοποιός Αγγελική Πασπαλιάρη και ο χορευτής Κωνσταντίνος Παπανικολάου. Φωτισμοί: Άλεξ Αλεξάνδρου. Σκηνικά - κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου. Επιστημονική σύμβουλος: Παρή Ράπτη. Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύουν η Πένυ Μπαλτατζή και η Ευσταθία.

Πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town