Λαίδη Μακμπέθ - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Λαίδη Μακμπέθ

εισιτηρια εδω


Η Lady Macbeth είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του θεατρικού σκηνοθέτη William Oldroyd στην οποία πρωταγωνιστεί η υποψήφια για Όσκαρ Florence Pugh (Μεσοκαλόκαιρο, Μικρές Κυρίες, The Little Drummer Girl) στον πρώτο της μεγάλο ρόλο.


Αγγλική εξοχή, 1865. Η Κάθριν είναι παγιδευμένη σε έναν γάμο χωρίς αγάπη, με έναν πικρό άνδρα, ο οποίος έχει τα διπλά της χρόνια. Η σκληρή οικογένεια του, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα της. Όταν ξεκινά μια παθιασμένη σχέση με έναν νεαρό εργάτη του κτήματος του συζύγου της, μια δύναμη απελευθερώνεται μέσα της, τόσο ισχυρή που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει.


Η ταινία εμπνέεται από μια νουβέλα του δεκάτου ενάτου αιώνα με τίτλο ‘‘Lady Macbeth of Mtsensk’, του Nikolai Leskov. Η σεναριογράφος Alice Birch διαβάζοντας τη νουβέλα ένιωσε ότι οι θεματικές της θα αποτελούσαν συναρπαστικό υλικό για μια κινηματογραφική μεταφορά, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο σκηνοθέτης William Oldroyd: “Γυναίκες όπως η Κάθριν, παραδοσιακά υποφέρουν στη σιωπή, αργοσβήνουν ή αυτοκτονούν. Αλλά εδώ έχουμε μια νεαρή πρωταγωνίστρια, η οποία παλεύει για την ανεξαρτησία της και αποφασίζει η ίδια ποιο θα είναι το πεπρωμένο της.”


***** “Εξαιρετική ανατροπή στην ταινία εποχής – σαν Βικτοριανό Noir“, The Guardian

***** “Σαγηνευτική!” The Telegraph

**** “Ένα από τα πιο πρωτότυπα Βρετανικά κινηματογραφικά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων.”, The Independent

**** “Εκπληκτική και πρωτότυπη! Σαν Τζέιν Ώστιν , με μια επικίνδυνη προσθήκη σεξ και φόνου.” Time Out

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town