Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου


*Σημείο συνάντησης: Κεντρική καμινάδα.

εισιτηρια εδω

Στο πλαίσιο του εορτασμού των «10 χρόνων ΒΜΦ», το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων προσκαλεί όλη τη χρονιά τους ενήλικους επισκέπτες να επισκεφθούν τους χώρους του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας και να ανακαλύ
ψουν την ιστορία του μέσα από απογευματινές ξεναγήσεις από τους ανθρώπους του μουσείου.


Ξεκινώντας στις 19.00, ακολουθούμε τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, θαυμάζουμε τον σπάνιο μηχανολογικό εξοπλισμό του 19ου αιώνα και ανακαλύπτουμε τον ρόλο των εργαζομένων στο παλιό εργοστάσιο και τις συνθήκες ζωής στην περιοχή του Γκαζιού.


Η ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι μία συνολική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις: Θα έρθουμε σε επαφή με τις μυρωδιές του εργοστασίου, θα ακούσουμε τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από ηχητικά τεκμήρια που θα μας «ξαφνιάσουν» και θα αγγίξουμε τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα. Η εμπειρία εμπλουτίζεται με νέες τεχνολογίες, 3D προβολές, σε συνδυασμό με ιστορικά τεκμήρια και μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό.


Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου απολαμβάνοντας ένα “earlydrink”. Οι χώροι του μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 21.00 για τους επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό, να ακούσουν τα αποσπάσματα των προφορικών συνεντεύξεων των εργαζομένων στα διάφορα σημεία της μουσειακής διαδρομής, να ανακαλύψουν την αισθητηριακή διαδρομή και φυσικά να χαρούν το ποτό τους μέσα στις εγκαταστάσεις του πρώτου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα!


Πληροφορίες


Οι απογευματινές ξεναγήσειςπραγματοποιούνται τις εξής Πέμπτες: 30 Μαρτίου | 6, 20, 27 Απριλίου |  11, 18, 25 Μαΐου | 5, 19 Οκτωβρίου | 2 Νοεμβρίου 2023


Ώρα έναρξης ξενάγησης:  19.00


Διάρκεια: 60-70 λεπτά


Η είσοδος στο μουσείο και η συμμετοχή στις απογευματινές ξεναγήσεις είναι δωρεάν.


*Στη δωρεάν δράση δεν συμπεριλαμβάνεται το ποτό. Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το ποτό τους από το TechnopolisCafé.


****η πρόσβαση στους μουσειακούς χώρους ενδέχεται να αλλάζει ανάλογα με τις παράλληλες εκδηλώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town