«Τέχνη, όχι πορνογραφία»: Το μουσείο της Φλωρεντίας προσκαλεί γονείς που είχαν διαμαρτυρηθεί για το γυμνό του Δαβίδ, να δουν από κοντά το άγαλμα - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

«Τέχνη, όχι πορνογραφία»: Το μουσείο της Φλωρεντίας προσκαλεί γονείς που είχαν διαμαρτυρηθεί για το γυμνό του Δαβίδ, να δουν από κοντά το άγαλμα


Η διευθύντρια της Πινακοθήκης της Ακαδημίας στη Φλωρεντία προέβη σε αυτή την κίνηση μετά το ακραίο περιστατικό που ανάγκασε διευθύντρια σχολείου της Φλόριντα να παραιτηθεί, μετά από καταγγελίες γονέων ότι οι μαθητές εκτέθηκαν σε πορνογραφία βλέποντας τον γυμνό Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου.


Το μουσείο της Φλωρεντίας, εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα αριστουργήματα της αναγεννησιακής γλυπτικής κι από τα πιο γνωστά έργα τέχνης του δυτικού πολιτισμού, ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, προσκάλεσε τους γονείς ενός σχολείου στη Φλόριντα να επισκεφθούν το μουσείο και να δουν από κοντά το άγαλμα.


Συγκεκριμένα η διευθύντρια της Πινακοθήκης της Ακαδημίας, Cecilie Hollberg, προέβη σε αυτή την κίνηση μετά από ένα πραγματικά απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Διευθύντρια ενός σχολείου στη Φλόριντα οδηγήθηκε σε παραίτηση, μετά από διαμαρτυρίες γονέων ότι οι μαθητές εκτέθηκαν σε πορνογραφία, καθώς κατά τη διάρκεια μαθήματος τέχνης είδαν το γυμνό άγαλμα του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου.


Έτσι μία σχολική επιτροπή, αποτελούμενη και από ίδιους τους γονείς αλλά και τους μαθητές, καλέστηκε στη Φλωρεντία με σκοπό να διαπιστώσουν από μόνοι τους την «καθαρότητα και αγνότητα» του αγάλματος, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press.


«Το να πιστεύεις ότι το άγαλμα του Δαβίδ θα μπορούσε να είναι πορνογραφικό σημαίνει πραγματικά ότι δεν καταλαβαίνεις το περιεχόμενο της Βίβλου, δεν κατανοείς τον δυτικό πολιτισμό, ούτε και την τέχνη της Αναγέννησης», δήλωσε η Hollberg στο AP.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κηδεμόνων του σχολείου, οι καθηγητές θα όφειλαν πριν δείξουν το γυμνό άγαλμα στα παιδιά, να έχουν στείλει στους κηδεμόνες τους μια επιστολή που να τους προειδοποιούσε για το γεγονός. «Μια σειρά από λάθη στην επικοινωνία» ήταν αυτή που οδήγησε στην παρουσίαση, σε μαθητές ηλικίας 11-12 ετών, μιας εικόνας του Δαβίδ χωρίς τη ρητή συγκατάθεση των γονέων, δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου της Φλόριντα, Hope Carrasquilla.


Ωστόσο ο Barney Bishop, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου, σχολιάζοντας το συμβάν στους δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η φωτογραφία του αγάλματος δεν ήταν ο μόνος λόγος που οδήγησε σε παραίτηση τη διευθύντρια του σχολείου, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Μετά από όλα αυτά, ο Dario Nardella, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, έγραψε σε μια ανάρτησή του στο Twitter ότι «το να μπερδεύεις την τέχνη με την πορνογραφία είναι απλώς γελοίο» και δήλωσε πως σκοπεύει να καλέσει την διευθύντρια του σχολείου, Hope Carrasquilla στην Ιταλία. Η ίδια, σε συνέντευξή της στο AP, την περασμένη Κυριακή ανέφερε πως θα ήταν «μεγάλη τιμή» να καλεστεί στην Ιταλία, την οποία έχει επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν και μάλιστα έχει θαυμάσει το αριστούργημα του Μιχαήλ Άγγελου από κοντά, αλλά αυτή τη φορά θα ήθελε πολύ να πάει ως καλεσμένη του δημάρχου.


Με πληροφορίες από Guardian. 

Πηγή:monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town