James Bond: Τα βιβλία του Ian Fleming θα εκδοθούν ξανά, χωρίς ρατσιστικές αναφορές - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

James Bond: Τα βιβλία του Ian Fleming θα εκδοθούν ξανά, χωρίς ρατσιστικές αναφορές


Τα μυθιστορήματα του Ian Fleming, με πρωταγωνιστή τον James Bond θα εκδοθούν ξανά, ώστε να αφαιρεθούν ή να αντικατασταθούν προσβλητικές ρατσιστικές λέξεις, που είχαν συμπεριληφθεί κατά την πρώτη έκδοση τους.


Σύμφωνα με την Telegraph, η εκδοτική εταιρία Ian Fleming Publications Ltd ζήτησε από ευαισθητοποιημένους αναγνώστες να κάνουν μία αξιολόγηση, ενώ λέγεται ότι θα δημοσιοποιήσουν μία δήλωση αποποίησης ευθύνης με μία νέα εκδοχή των μυθιστορημάτων, που θα γράφει: “Αυτό το βιβλίο γράφτηκε σε μία εποχή, όπου οι όροι και οι συμπεριφορές, που μπορεί να θεωρηθούν προσβλητικοί από τους σύγχρονους αναγνώστες, ήταν συνηθισμένοι. Σε αυτή την εκδοχή έχουν πραγματοποιηθεί μία σειρά από ανανεώσεις, προσπαθώντας ωστόσο να μείνει όσο πιο κοντά γίνεται στο αυθεντικό κείμενο και την περίοδο, στην οποία είναι τοποθετημένο”.


Παραδείγματος χάριν, μια λέξη που είτε θα αφαιρεθεί εντελώς είτε θα αντικατασταθεί, είναι η προσβλητική λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους μαύρους ανθρώπους, ενώ μερικές άλλες περιγραφικές λέξεις για αυτούς, θα αφαιρεθούν εντελώς.


Σύμφωνα με την Telegraph, ωστόσο, μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο Bond για να μιλήσει για Ασιάτες, καθώς και κάποιοι χαρακτηρισμοί που θεωρούνται σεξιστικοί ή ομοφοβικοί, θα παραμείνουν στο κείμενο.


πηγη:monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town