Η Απολογία της Μαρί Κιουρί - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Η Απολογία της Μαρί Κιουρί


εισιτηρια εδω 

Η επιτυχημένη παράσταση «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί» σε κείμενο της Ευσταθίας και σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Κίρκης Καραλή, θα παρουσιαστεί από τις 2 Οκτωβρίου,  για 4η θεατρική σεζόν, στο θέατρο Αποθήκη. Στο ρόλο της Μαρί Κιουρί, η Πέγκυ Τρικαλιώτη, που βραβεύτηκε δύο φορές για την ερμηνεία της.


Το έργο:


Η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, ιστορία μιας σημαντικής γυναίκας της παγκόσμιας Ιστορίας. Τα όνειρα, η καριέρα, το αποτύπωμά της στην Επιστήμη, οι έρωτες και η σχέση με τις κόρες της.


Ένα ερωτικό σκάνδαλο, στο Παρίσι του 1911, γίνεται αφορμή για να κινδυνέψει μια επιστήμονας, να μην πάρει ένα Νόμπελ. Πρωταγωνιστές σ’ αυτό το σκάνδαλο, η Μαρί Κιουρί και ο Πωλ Λανζεβάν, επίσης επιστήμονας, παλιός μαθητής του άντρα της, Πιέρ Κιουρί, και παντρεμένος. Ο γαλλικός Τύπος αποσιώπησε τη δεύτερη απονομή του Νόμπελ Χημείας στην επιστήμονα και η γαλλική κοινωνία την κατέκρινε ξεχνώντας την μεγαλειώδη προσφορά της.


Αυτό το πραγματικό γεγονός, γίνεται εφαλτήριο για μια παράσταση που διαδραματίζεται σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί διεξάγεται η φανταστική δίκη της Μαρί και της δίνεται η ευκαιρία για μια απολογία. Και η καλύτερη απολογία δεν είναι άλλη από τη διήγηση της ζωής της. Τα πρώτα χρόνια στην υπό τσαρική κατοχή Βαρσοβία, οι σπουδές στη Σορβόνη, η ραδιενέργεια, το πρώτο Νόμπελ… Η Μαρί στο εδώλιο, σε μια συνθήκη κατάφωρης αδικίας, ξετυλίγει με συγκίνηση και ένταση τη δική της προσωπική ιστορία αποδεικνύοντας πως ο δρόμος των ιδεολόγων του πλανήτη, ειδικά των γυναικών, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.


Το κείμενο της Ευσταθίας παίρνει ως αφορμή τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί, που είναι γραμμένη από την κόρη της Εύα, συγκεντρώνοντας παράλληλα καταγεγραμμένες πληροφορίες της ιστορικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με στοιχεία μυθοπλασίας, που αναδεικνύουν, με ευαισθησία, τις άγνωστες πτυχές μιας προσωπικότητας (ερευνήτριας, επαγγελματία, συζύγου, μητέρας, ερωμένης). Μια ιστορία, η οποία μας αφορά ακόμη και σήμερα. Μιας γυναίκας, που ήδη, στις αρχές του περασμένου αιώνα, προσπάθησε να απαλλαγεί από τα στερεότυπα που η κοινωνία θέλησε για την ίδια.


Η παράσταση παρουσιάστηκε για τρεις σεζόν στο Θέατρο Σταθμός.


Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα


Το τραγούδι της παράστασης, "Για πες μου κάτι" ερμηνεύουν η Ευσταθία και η Πέννυ Μπαλτατζή.


Ενορχήστρωση – Ηχοληψία - Μίξη τραγουδιού: Μανόλης Λιανής

Πιάνο: Χάρης Μπότσης


Ακούστε το τραγούδι: https://youtu.be/8FW4JqGgC7M


Facebook Page: https://www.facebook.com/mariecurieapology/


Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο 18:00, Κυριακή 21:00, Δευτέρα:20:00, Τρίτη:21:00


Τιμές εισιτηρίων:Γενική Είσοδος :18€- Φοιτητικό,Ανέργων,Παιδικό(έως 12 ετών},Αμεα(χωρίς κινητικά προβλήματα):14€


Για εισιτήρια Αμεα (με κινητικά προβλήματα) παρακαλούμε απευθυνθείτε στο ταμείο του θεάτρου Αποθήκη

Αγορά εισιτηρίων: Viva.gr


Για ομαδικές κρατήσεις κ. Κώστας Μπάλτας :  211- 1026277(11:00 έως 19:00), 6972-217952, e-mail: reservations@a-th.gr


Πληροφορίες  και κρατήσεις θέσεων στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων  211.1000.365 και στο ταμείο του Θεάτρου  Αλίκη,Αμερικής 4 Aθήνα,τηλ:  2103210021


Θέατρο Αποθήκη

Σαρρή 40, Ψυρρή


Τηλέφωνο :2103312719


Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης

της Πολωνικής Πρεσβείας

και του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town