ΤΟ ΒΡΑΚΙ του Carl Sternheim - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

ΤΟ ΒΡΑΚΙ του Carl Sternheim


Η θεατρική ομάδα Zero Gravity,  μετά τη Σκακιστική Νουβέλα και το Ένα Φεγγάρι για τους Καταρμένους,  θα παρουσιάσει το χειμώνα του 2020 το έργο του Καρλ Στέρνχαϊμ,  Το Βρακί, σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου.

Έργο του 1911, το Βρακί προκάλεσε σκάνδαλο όταν πρωτοπαίχθηκε στη Γερμανία.   Στην Ελλάδα, το παρουσίασε για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια ο Γιάννης Χουβαρδάς, στο Θέατρο Αμόρε, σε μια παράσταση που έκανε αίσθηση στο αθηναϊκό κοινό.

Με ιδιότυπη κωμική γλώσσα, το Βρακί σατιρίζει  τον υποκριτικό βίο της ανερχόμενης μεσαίας τάξης, εκθέτοντας το υπέδαφος που εξέθρεψε τον ναζισμό μέσα στα σπίτια και στα μυαλά των καθημερινών απλών “νοικοκυραίων” της εποχής.

Μια μέρα, σε μια υπαίθρια εορταστική εκδήλωση, παρουσία του βασιλιά, από απροσεξία, το εσώρουχο της νεαρής κυρίας Μάσκε πέφτει.  Εκείνη το μαζεύει διακρτικά,  ο σύζυγος γίνεται έξαλλος, ενώ μετά από λίγη ώρα στο σπίτι τους καταφτάνουν επίδοξοι εραστές -αυτόπτες μάρτυρες της αποκάλυψης.

Εικόνες επικίνδυνης γελοιότητας ακολουθούν. Όλα αποφασίζονται βάσει μικροϋπολογισμών,  ενώ ο ρομαντισμός είναι μόνο μια ποιητική παράκρουση. Η ζωή περιορισμένη μέσα σε ένα “ασφαλές διαμέρισμα”, όπου κανείς βυθίζεται στις μικροαπολαύσεις του αδιαφορώντας για το τι διαμείβεται έξω από τα τείχη του, ημιμαθής παντογνώστης, χωρίς καμία ιστορική μνήμη, είναι η βάση που τρέφει το κτήνος της βαρβαρότητας.

Με αφορμή ένα «βρακί», πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής που καλύπτει την ηθική γύμνια των κατά τα άλλα  ευπρεπώς ενδεδυμένων ηρώων.

Συγγραφέας: Καρλ Στέρνχαϊμ
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Δραματουργία: Γιάννης Νταλιάνης
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Επιμέλεια Κίνησης: Ιωάννα Αποστόλου
Μουσική: Κώστας Λώλος
Παραγωγή: Zero Gravity
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Ματθαίου

Ηθοποιοί:
Γιάννης Τσορτέκης
Ελίζα Σκολίδη
Στέλιος Παυλόπουλος
Ελπίδα Τοπάλογλου
Κωνσταντίνος Ζωγράφος

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Πρεμιέρα: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Παραστάσεις:
Κάθε Σάββατο στις 18:00  &
κάθε Κυριακή στις 21:00​

Διάρκεια:80 λεπτά

​Εισιτήρια:
€13  Κανονικό
€10  Φοιτητικό
€ 8   Ανέργων, ΑΜΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town