Thessaloniki calling @Papamarkou Street Fest! - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Thessaloniki calling @Papamarkou Street Fest!


Ραντεβού για το απόλυτο open air απόγευμα του φθινοπώρου, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στον πιο «κρυφό» και ποικιλόμορφο πεζόδρομό της.

To Papamarkou Street Fest επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά στον πεζόδρομο της οδού Παπαμάρκου και στα στενά πέριξ αυτής, στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της πλατείας Άθωνος, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 από τις 18.00 έως τις 23.30 με μουσική, street food, εργαστήρια, special offers, εκθέσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον πιο «κρυφό» και ποικιλόμορφο πεζόδρομο του κέντρου Θεσσαλονίκης και φίλοι από τα πέριξ αυτού, καταστηματάρχες, πολιτιστικά ιδρύματα, δημιουργοί, τεχνίτες και καλλιτέχνες ενώνονται και μοιράζονται την σύγχρονη χαρά της δημιουργίας και της εμπειρίας της γειτονιάς τους σε ένα πολλά υποσχόμενο open airβράδυ.

Από τις 18.00 μέχρι τις 23.30 παραγωγοί του Radio Nowhere δίνουν το soundtrack του δρόμου. Το Café Bazaar επιμελείται γευστικά το Papamarkou Street Fest με street food γεύσεις για την γιορτή και οι χώροι του δρόμου ανοίγουν τις πόρτες τους νύχτα, περιμένοντας να τους γνωρίσετε.

Με ελεύθερη είσοδο, αφεθείτε στην αύρα του πεζοδρόμου, θαυμάστε τις εκθέσεις στις βιτρίνες των μοναδικής αρχιτεκτονικής κτιρίων της οδού, παρακολουθήστε την ανοιχτή θεατρική παράσταση και συμμετέχετε σε ένα δυνατό υπαίθριο workshop φωτογραφίας. Χαθείτε στις καλλιτεχνικές και γραφιστικές εκθέσεις των designers που έχουν έδρα την περιοχή και γνωρίστε τους ανθρώπους που καθημερινά στήνουν το μοναδικό σύμπαν της Παπαμάρκου.


Στη μεγάλη γιορτή της πόλης (Σάββατο 5 Οκτωβρίου,  στον πεζόδρομο της Παπαμάρκου) η φωτογραφία συμμετέχει, μέσω του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, και παίζει και πάλι το ρόλο της. Σας περιμένουμε.

Ανάμεσα στα διάφορα:

Ομαδική Έκθεση «υπαίθριας» Φωτογραφίας με τίτλο «Πρόσωπα» | στις βιτρίνες της Παπαμάρκου, από τις 18.00 – 23.30

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στη γιορτή του πεζόδρομου της Παραμάκρου, με μία έκθεση με φωτογραφίες στο δρόμο και στις βιτρίνες των καταστημάτων, από τις 17.00 έως τις 23.30. Ο θεματικός τίτλος της φετινής μας έκθεσης είναι:

Πρόσωπα!

Πρόσωπα οικεία, αγαπημένα ή και απλών περαστικών. Πορτρέτα ανθρώπων καθημερινών ή άλλων που εντέχνως ποζάρουν σύμφωνα με τις οδηγίες του φωτογράφου ή όχι, και ακόμη φιγούρες και είδωλα που αλληλεπιδρούν με τον χώρο γύρω τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Χρυσούλα Αθανασίου, Έλενα Γανδά , Αντώνης Δημάδης, Δημήτρης Κανονίδης, Αργύρης Λιαπόπουλος, Κατερίνα Μπάτζιου, Γιάννης  Πομάκης, Μαρία Σαμολαδά, Νίκος Σαχπακίδης,  Λένα Σιώπη, Γιώργος  Τσιλιγκιρίδης, Θάνος Χαρίσης.

Επιμέλεια:  Έλενα Γανδά, Μένη Σεϊρίδου

Έκθεση Φωτογραφίας: «Πρόσωπα εντός» | Παπαμάρκου 28

Η «Υδρία –  Ίδρυμα Τάσου Φάλκου και Τιτίκας Αρβανιτάκη» σας καλεί στους δύο ορόφους της να περιηγηθείτε στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας, με θέμα το πρόσωπο. Εγκαίνια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο ευρύτερο πλαίσιο της «Papamarkou Street Fest». Διάρκεια έως 12 Οκτωβρίου 2019.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Σάκης Αθανασιάδης, Μένη Σεϊρίδου, Κώστας  Στυλιάδης.

Υπαίθριο Εργαστήριο: Φωτογραφιζόμαστε με ή για την «Τζιοκόντα» | Παπαμάρκου 25, από τις 17.30 – 19.30.

Υπαίθριο εργαστήριο φωτογραφίας του Βασίλη Καρκατσέλη αφιερωμένο στο έργο «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, στο πλαίσιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων για τα 500 χρόνια από το θάνατο του αρχετυπικού αναγεννησιακού ουμανιστή, πανεπιστήμονα και καλλιτέχνη. Σας περιμένουμε, με ή χωρίς φωτογραφικές μηχανές, να φωτογραφηθείτε ή να φωτογραφίσετε.


Έκθεση φωτογραφίας: «Τα απρόσεχτα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» | Παπαμάρκου 5, από τις 18.00 – 23.30

Η ΑΘΩΝΟΣ aRT sPACE, (Παπαμάρκου 25), ανοίγει τα αρχεία του Βασίλη Καρκατσέλη και εγκαινιάζει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου το απόγευμα (18.00 έως 23.00),  την έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας του, με τίτλο «Τα απρόσεχτα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης». Διάρκεια έκθεσης έως 26 Οκτωβρίου 2019.

Παραγωγή: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Info:
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2019
Οδός Παπαμάρκου, περιοχή πλατείας Άθωνος, Θεσσαλονίκη

18.00 – 23.30

Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town