Δέσποινα Γιαμβριά Μπλαστροπούλου: «Προσκαλώ τον αναγνώστη σε ένα πνευματικό ερωτικό ντουέτο» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Δέσποινα Γιαμβριά Μπλαστροπούλου: «Προσκαλώ τον αναγνώστη σε ένα πνευματικό ερωτικό ντουέτο»


           Λίγα λόγια για την Δέσποινα Γιαμβριά Μπλαστροπούλου             

Η Δέσποινα Γιαμβριά Μπλαστροπούλου γεννήθηκε στο κλεινόν άστυ, τον υπέροχο μήνα Μάη του 1954. Ερωτεύτηκε τα παραμύθια που της έλεγε η γιαγιά της και ως εκ τούτου τη λογοτεχνία. Είναι καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και μεταφράστρια. Ακόμα, ασχολήθηκε βαθιά με την ψυχολογία των μαθητών της, στους οποίους μετέδωσε τις γνώσεις και την αγάπη της για τον άνθρωπο και τις τέχνες.

Follow Δέσποινα Γιαμβριά Μπλαστροπούλου
Facebook: Facebook page

Ποιο είναι το κίνητρο που σε ώθησε, να ασχοληθείς με τη συγγραφή;
Να, οι σκέψεις έρχονταν με ταχύτητα, ξεχύνονταν, πλημμύριζε ο τόπος από κουβέντες που έτρεχαν να προλάβουν, να κρατήσουν τις σκέψεις, να περιγράψουν τις στιγμές, μα πολλές χάνονταν. Καλύτερα λοιπόν γραμμένες, αποθηκευμένες, να τις ξαναδιαβάσεις, να τις ακούσεις, να τις θαυμάσεις, να τις βελτιώσεις, να τις προδώσεις, να τις προωθήσεις, να τις εκθέσεις σε άλλα βλέμματα και ίσως να τις εξελίξεις.

Τι σου χαρίζει η ενασχόλησή σου αυτή;
Ό,τι και ο έρωτας. Ναι. Δεν με πιστεύεις; Ακριβώς, ό,τι και ο έρωτας. Είναι μία σχέση σαγηνευτική, ερωτική, εγκεφαλική. Πίσω από κάθε λέξη κρύβεται ένα μυστήριο, που σε καλεί να το ανακαλύψεις. Άσε δε που μαζεύονται πολλές και χορεύουν αισθησιακά γύρω σου και παρασύρουν τις σκέψεις σου και ξαφνικά τις νιώθεις έτοιμες να ελευθερωθούν, να εντυπωσιάσουν και αφήνομαι στη μαγεία τους.

Από που εμπνέεσαι τα θέματα σου;
Από πού; Να μια καλή ερώτηση. Θαρρώ από παντού. Ναι, είμαι σίγουρη από παντού και από τα πάντα, ανάλογα βέβαια τη στιγμή. Αν είμαι έτοιμη να δεχτώ το τσίμπημα του οίστρου, την ώρα που αυτός με πλησιάζει.


Το πρώτο σου βιβλίο με τίτλο «Ψ» όπως «Ψίθυροι» κυκλοφόρησε το 2017 από τις εκδόσεις Πνοή. Πες μας περισσότερα για αυτό.
«Ψ» ένα γράμμα σύμβολο για εμένα. Το γράμμα της ψυχής μου. Ένα βιβλίο που ψιθυρίζει εκκωφαντικά, με φαντασία και τόλμη, για τον έρωτα, τη ζωή, την αγάπη, τη ζήλια, τον πειρασμό, την απώλεια και άλλα, σε 17 κεφάλαια, όπου κρατώ τον ρυθμό μίας ερωτικής άριας, επιθυμώντας και επιδιώκοντας μία αμφίδρομη επικοινωνία με τον αναγνώστη. Η επικοινωνία και ο τρόπος της είναι το μυστικό. Οφείλει να ποικίλει και να είναι ξεχωριστός σε κάθε εκδοχή του. Προσκαλώ τον αναγνώστη σε ένα πνευματικό ερωτικό ντουέτο. Απρόσμενο; Απίστευτο; Οι υπέροχοι πίνακες που κοσμούν το βιβλίο μου, καθώς και το «Ψ» που δεσπόζει στο εξώφυλλο, είναι έργα του εξαιρετικού εικαστικού Δημήτρη Ταλαγάνη.

Δέσποινα μου, για το τέλος θα θέλαμε, να μας μιλήσεις για τα επόμενα σου σχέδια.
Σχέδια; Τόσα πολλά μα και συνάμα τόσα λίγα. Ιδέες με έλκουν και με απωθούν. Κρατώ μυστικά τα σχέδια μου μέχρι λίγο πριν την εμφάνιση τους. Βέβαια, υπάρχει κάτι συγγραφικό στα σκαριά. Ακόμα, θα σας περιμένω την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στο περίπτερο των εκδόσεων Πνοή. Artistic Town σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.

Και εμείς σε ευχαριστούμε, Δέσποινα μου, για την όμορφη συνέντευξη που μας παραχώρησες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town