Μυρτώ Βασιλείου: «Η μουσική είναι ένας τρόπος για να εκφραστείς» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Μυρτώ Βασιλείου: «Η μουσική είναι ένας τρόπος για να εκφραστείς»


           Λίγα λόγια για τη Μυρτώ Βασιλείου                

Η Μυρτώ Βασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και αυτοδίδακτη στο πιάνο και την κιθάρα. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε, να λαμβάνει μέρος σε χορωδίες και μουσικούς διαγωνισμούς, ενώ συμμετείχε και σε μπάντες ως βασική τραγουδίστρια, παίζοντας σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας και αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η ασχολία της με το τραγούδι και τη μουσική γίνεται πιο εντατική, όταν το 2014 την ανακαλύπτει η Νατάσσα Μποφίλιου και την προτείνει στον Κώστα Τσίρκα, με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού project.

Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφορεί ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο «Μαζί Το Χειμώνα», σε σύνθεση του Κώστα Τσίρκα. Ραδιοφωνικοί παραγωγοί ξεχωρίζουν αρκετά τραγούδια του δίσκου, όπως: «Ο Χρόνος Είναι Με Το Μέρος Μας», «Ατέλειωτες Μέρες» και «Λαμπραντόρ». Ένας ποπ δίσκος, γλυκός, νοσταλγικός, με έντονο το ακουστικό στοιχείο. Σπουδαίοι δημιουργοί όπως ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και ο Ηλίας Βαμβακούσης, συμβάλλουν στη δημιουργία του δίσκου, γράφοντας στίχους και ενορχηστρώνοντας, αντίστοιχα.


Επόμενο βήμα η επικοινωνία του δίσκου και η διεξαγωγή παραστάσεων σε χώρους, όπως: Σταυρός του Νότου, Οδός Ονείρων και River Party, έχοντας πάντα στο πλευρό της, τον Κώστα Τσίρκα.

Από τότε, έχει μοιραστεί την ίδια σκηνή με γνωστά ονόματα, όπως: Νατάσσα Μποφίλιου, Κωστής Μαραβέγιας, Παυλίνα Βουλγαράκη, Δήμητρα Σελεμίδου, Βίκυ Καρατζόγλου, Ελευθερία Πάτση, Νίκος Μερτζάνος και Γιώργος Καραδήμος.

Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφορεί το τραγούδι «Το Μέσα Μου Φως», σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. «Το Μέσα Μου Φως» είναι το πρώτο τραγούδι του δεύτερου προσωπικού της δίσκου, που ολοκληρώνεται σταδιακά με την κυκλοφορία των υπόλοιπων τραγουδιών. Το project αυτό υπογράφει και πάλι ο Κώστας Τσίρκας, έχοντας δίπλα του τον ενορχηστρωτή Αλέξανδρο Λιβιτσάνο.

Follow Μυρτώ Βασιλείου
Facebook: Facebook page
Instagram: Instagram page

Πότε και πως προέκυψε η μουσική στη ζωή σου;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ακούω μουσική και αν δεν κάνω λάθος πήγαινα στο Δημοτικό, όταν κράτησα για πρώτη φορά κιθάρα. Επομένως κόλλησα το ''μικρόβιο'' σε πολύ μικρή ηλικία. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Μηλιώκας που τότε μέναμε στην ίδια πολυκατοικία, επέμενε ότι έχω ''αυτί'' και με έβαζε να τραγουδάω, ενώ εκείνος έπαιζε κιθάρα.

Τι σου χαρίζει η ενασχόλησή σου αυτή;
Μπορεί να ακουστεί λίγο κλισέ, αλλά ισχύει ότι η μουσική είναι ένας τρόπος για να εκφραστείς. Το ότι έχω τα δικά μου τραγούδια και έχω τη δυνατότητα να τα παρουσιάζω στον κόσμο, είναι μεγάλη τύχη. Κάνοντας μουσική νιώθω γεμάτη, λυτρώνομαι και αποδεσμεύομαι από πολλά αρνητικά πράγματα γύρω μου.

Το 2014 υπήρξε για εσένα χρονιά - σταθμός, αφού σε ανακάλυψε η ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου και σε πρότεινε στον Κώστα Τσίρκα. Πως προέκυψε η γνωριμία σου με την Νατάσσα Μποφίλιου;
Λίγο πριν τελειώσω το σχολείο, η οικογένεια της κολλητής μου Ειρήνης μας είχε καλέσει σε ένα τραπέζι, στο οποίο ήταν καλεσμένη και η Νατάσσα Μποφίλιου. Καθώς λοιπόν τρώγαμε τα τέλεια φαγητά του θείου Μανώλη και της θείας Βιβής, βγάλαμε τις κιθάρες, τραγουδήσαμε, ακούσαμε μουσική, χορέψαμε και κάναμε γενικά οτιδήποτε κάνουν σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Ένα χρόνο αργότερα με κάλεσε η Νατάσσα Μποφίλιου στο τηλέφωνο και μου είπε πως ο Κώστας Τσίρκας ετοιμάζει έναν δίσκο με παραγωγό τον Ηλία Βαμβακούση και ψάχνουν για μία φωνή. Χωρίς δεύτερη σκέψη είπα το ναι. Την επόμενη ημέρα βρεθήκαμε όλοι μαζί, για να συζητήσουμε και να κάνουμε μία πρώτη ακρόαση των τραγουδιών, που είχαν ήδη γραφτεί και από τότε ξεκίνησαν όλα.


Ο πρώτος σου δίσκος με τίτλο «Μαζί Το Χειμώνα» κυκλοφόρησε το 2016 σε σύνθεση του Κώστα Τσίρκα, ενώ σπουδαίοι δημιουργοί όπως είναι ο στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος και ο ενορχηστρωτής Ηλίας Βαμβακούσης, συνέβαλαν στη δημιουργία του δίσκου. Πες μας περισσότερα για αυτόν τον δίσκο.
Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με την παραγωγή ενός δίσκου, με το στούντιο, με τόσους πολλούς μουσικούς και ανθρώπους που έχουν δώσει και δίνουν τόσα πολλά στην ελληνική μουσική. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ένας από τους σπουδαιότερους στιχουργούς σήμερα, υπογράφει τους στίχους σε τρία τραγούδια και ο Ηλίας Βαμβακούσης, ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς και ενορχηστρωτές, αναλαμβάνει την ενορχήστρωση. Η Αργυρώ Βοντζαλίδου και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, συμμετέχουν χαρίζοντάς μας από ένα τραγούδι, για να συμπληρωθεί ο δίσκος με τίτλο «Μαζί Το Χειμώνα». Τέλος, ο Κώστας Τσίρκας υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στα 5 τραγούδια. Από τότε που κυκλοφόρησε, παίζουμε τα περισσότερα τραγούδια αυτού του δίσκου στις παραστάσεις μας.

Το νέο σου τραγούδι με τίτλο «Το Μέσα Μου Φως» κυκλοφόρησε το 2018 σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και είναι προάγγελος του δεύτερου προσωπικού σου δίσκου, το οποίο υπογράφει και πάλι ο Κώστας Τσίρκας, έχοντας δίπλα του τον ενορχηστρωτή Αλέξανδρο Λιβιτσάνο. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για αυτό το τραγούδι;
«Το Μέσα Μου Φως» είναι το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε από το δεύτερο mini album, που ετοιμάζουμε με τον Κώστα Τσίρκα. Κάθε τραγούδι του δίσκου αυτού έχει να κάνει είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο, με την έννοια ''καταφύγιο''. Με το τραγούδι αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε αισθητή την αλλαγή και στον ήχο μας. Σε αντίθεση με τον πρώτο μας δίσκο, που είχε έναν πιο ακουστικό ήχο, «Το Μέσα Μου Φως» έχει και ηλεκτρονικά στοιχεία. Φυσικά για όλο αυτό ευθύνεται ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος.

Έχεις μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες, όπως: Νατάσσα Μποφίλιου, Κωστής Μαραβέγιας, Παυλίνα Βουλγαράκη, Δήμητρα Σελεμίδου, Βίκυ Καρατζόγλου, Ελευθερία Πάτση, Νίκος Μερτζάνος και Γιώργος Καραδήμος. Πες μας περισσότερα για αυτές τις παραστάσεις.
Νιώθω τυχερή και χαίρομαι πολύ, που ενώ κάνω μουσική σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, έχω γνωρίσει τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει να δώσει κάτι μοναδικό. Το μοίρασμα της σκηνής έγινε είτε γιατί συμμετείχα εγώ σε δικές τους παραστάσεις, είτε γιατί συμμετείχαν εκείνοι στις δικές μας.


Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σου και με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες, να συνεργαστείς στο μέλλον;
Θαυμάζω και παρακολουθώ πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Έχω μεγαλώσει με το λεγόμενο έντεχνο ελληνικό τραγούδι αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου, παρακολουθώ φανατικά και ποπ καλλιτέχνες του εξωτερικού. Μου αρέσει πολύ να βλέπω δύο και τρεις καλλιτέχνες, να είναι μαζί πάνω στη σκηνή, να έχουν ταιριάξει, να σέβεται ο ένας τη δουλειά του άλλου και να δίνει ''χώρο'' ο ένας στον άλλον. Αυτό είναι νομίζω και το κριτήριο επιλογής μίας σύμπραξης αλλά και η επιτυχία της.

Μυρτώ μου, πριν κλείσουμε αυτήν τη συζήτηση, θα θέλαμε, να μας μιλήσεις για τα επόμενα μουσικά σου σχέδια.
Όλη η προσοχή έχει πέσει πάνω στον νέο δίσκο, που ετοιμάζουμε με τον Κώστα Τσίρκα. Πριν λίγο καιρό μάλιστα κυκλοφόρησε και το δεύτερο τραγούδι μας με τίτλο «Ανοιξιάτικη Μέρα», σε στίχους του Σπύρου Γραμμένου. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν και τα άλλα δύο τραγούδια, που θα συμπληρώνουν αυτό το project. Επίσης, έχει αρχίσει η προετοιμασία για κάποιες καλοκαιρινές παραστάσεις που ετοιμάζουμε και οι οποίες θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Μυρτώ μου, σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη, που μας παραχώρησες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town