Vassilis: «Η μουσική μου χαρίζει κυρίως συναισθήματα και ερεθίσματα» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Vassilis: «Η μουσική μου χαρίζει κυρίως συναισθήματα και ερεθίσματα»


           Λίγα λόγια για τον Vassili           

Ο Vassilis είναι ένας επαγγελματίας κιθαρίστας, τραγουδοποιός και ο frontman των Irregular Project. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μεταξύ της Αθήνας και της Πάρου, μέχρι να εγκατασταθεί μόνιμα στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια. Σπούδασε στο LAB Music education αλλά και στο Ωδείο Τέχνης Φακανάς. Τελειώνοντας με τις μουσικές σπουδές του και χωρίς να χάσει χρόνο, ανέβηκε δυναμικά στην Αθηναϊκή σκηνή και ξεχώρισε ως ένας ιδιαίτερος και ταλαντούχος νέος performer με την ιδιαίτερη χροιά της φωνή του. Τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Tears in rain», ενώ μέσα στο 2019 αναμένεται να κυκλοφορήσουν ακόμα τρία τραγούδια του.

Follow Vassilis
Facebook: Facebook page
Instagram: Instagram page

Πότε και πως προέκυψε η μουσική στη ζωή σου;
Ερχόμενος από μία οικογένεια όπου ο πατέρας μου εργαζόταν στο χώρο, υπήρχε αρκετή μουσική στην καθημερινότητα μου. Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι ότι τραγουδούσα πάνω από ηχογραφήσεις, αρνούμενος όμως να ξεκινήσω κάποιο μουσικό όργανο. Είχα την παρότρυνση για αυτό, όμως ήμουν πολύ απασχολημένος. Αυτό ήρθε στη ζωή μου πολύ αργότερα, όταν έπεσε στα χέρια μου μία κιθάρα και είπα στον εαυτό μου: «εντάξει, αυτό είναι που θέλω να κάνω». Για πολλά χρόνια ήμουν αυτοδίδακτος και αρκετά τεμπέλης. Αυτό που βοήθησε τη μουσική μου πορεία, ήταν οι άνθρωποι που γνώρισα από τις σπουδές μου, οι οποίοι με βοήθησαν να ανοίξω περισσότερο τους ορίζοντες μου.

Τι σου χαρίζει η ενασχόλησή σου αυτή;
Είναι πολύ δύσκολο να σου απαντήσω και αυτό γιατί η μουσική μου χαρίζει κυρίως συναισθήματα και ερεθίσματα. Αυτό που νιώθω, όταν γράφω ένα τραγούδι, όταν παίζω κιθάρα και όταν ανεβαίνω στη σκηνή να τραγουδήσω, δεν μπορώ να βρω τις λέξεις για να σου το περιγράψω, για αυτό ας το ονομάσουμε «αυτό είναι». Το πιο σημαντικό όμως που μου χαρίζει, είναι ότι μπορώ να ζω, κάνοντας αυτό που αγαπώ περισσότερο από όλα.


Ποια είναι τα μουσικά σου πρότυπα και με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες, να συνεργαστείς στο μέλλον;
Σαν κιθαρίστας έχω μελετήσει πολλούς μουσικούς διαφόρων ειδών και πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου, να προσπαθώ να υιοθετήσω κάποια πράγματα από αυτούς, αλλά περισσότερο να προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω τι έκανε ο εκάστοτε μουσικός, γιατί το έκανε και τι ήθελε να πει. Πιστεύω ότι τα μουσικά πρότυπα του καθενός, αυτά που έχει ακούσει δηλαδή και προσπαθεί να τα αναπαράγει με το δικό του τρόπο, συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι αυτά που σε διαμορφώνουν και σε χαρακτηρίζουν σαν καλλιτέχνη σε μεγάλο βαθμό. Θα συνεργαζόμουν με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, κάνει κάτι που μου αρέσει, ακόμα και αν αυτό ήταν εκτός της αισθητικής μου, αρκεί να ήταν καλό και πρωτίστως αληθινό.

Τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησε το πρώτο σου τραγούδι με τίτλο «Tears in rain», ενώ μέσα στο 2019 αναμένεται να κυκλοφορήσουν ακόμα τρία τραγούδια σου. Πες μας περισσότερα για αυτό.
Ναι, πέρασε κιόλας ένας χρόνος. Ξεκίνησα να το γράφω αρχές του χρόνου και το ολοκλήρωσα τέλη Μαρτίου. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το τραγούδι μου με τίτλο «Blue lights» σε όλες τις πλατφόρμες και τα καταστήματα. Ακόμα, μου μένουν δύο τραγούδια, τα οποία θα τα κυκλοφορήσω μέσα στους επόμενους μήνες. Είναι η πρώτη μου δουλειά στο στούντιο και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος. Μπορώ να σου πω ότι αισθάνομαι και λίγο περήφανος, γιατί αυτά τα τέσσερα τραγούδια είναι αποτέλεσμα αρκετών ανθρώπων. Ευελπιστώ να μιλήσουν στον κόσμο και ο κάθε ένας ακροατής να ταυτιστεί μαζί τους, μεταφράζοντας τα με το δικό του τρόπο, γιατί με αυτόν τον σκοπό γράφτηκαν και αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία για εμένα.


Vassili μου, για το τέλος θα θέλαμε, να μας μιλήσεις για τα επόμενα μουσικά σου σχέδια.
Συνεχίζω να γράφω τραγούδια και ετοιμάζομαι πολύ σύντομα για το στούντιο. Μέχρι τότε, έχω ξεκινήσει μία σειρά εμφανίσεων με τους Irregular Project σε διάφορα μεγάλα events και σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα. Επόμενο ραντεβού το Σάββατο στις 13 Απριλίου στο Six Dogs μαζί με τους Living on Universal Denial. Κάπου εδώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ταλαντούχο Tom Yosi, ο οποίος έχει υπογράψει μαζί με εμένα τη μουσική και τους στίχους του «Blue lights», καθώς και την πάντα μου τους Irregular Project που με βοήθησαν να δώσουμε μορφή στα τραγούδια και με συνόδεψαν πιστά όπως πάντα. Στον Κώστα Ζαμπό και στον Σταύρο Γεωργιόπουλο. Στο αγαπημένο μου Dudu Loft και σε όλους εσάς που έρχεστε στα live. Ακόμα, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους διαβάσατε τη συνέντευξή μου, καθώς και στο Artistic Town για τη φιλοξενία.

Και εμείς σε ευχαριστούμε Vassili μου.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town