Μυρσίνη Μορέλλι: «Το κλασσικό τραγούδι ήρθε απρόσμενα στη ζωή μου, αλλά όταν ήρθε ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Μυρσίνη Μορέλλι: «Το κλασσικό τραγούδι ήρθε απρόσμενα στη ζωή μου, αλλά όταν ήρθε ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά»


           Λίγα λόγια για την Μυρσίνη Μορέλλι                    

Η Μυρσίνη Μορέλλι είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια όπερας και musical performer. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου πήρε μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού, από την ηλικία των 3.5 ετών. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών, υποκριτική στο New York Acting Studio και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε Σλοβενία και Αγγλία.

Το 2014 έκανε το ντεμπούτο της με την όπερα του Jules Massenet «Ο Βέρθερος» στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Σαν ηθοποιός είναι ενεργά στο χώρο ερμηνεύοντας έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, έχει κάνει κινηματογραφικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει και σε πετυχημένες σειρές της ελληνικής και ξένης τηλεόρασης. Η ίδια θεωρεί τεράστια ευλογία το να ανακαλύπτεις και να μεταβάλλεις το μέσα σου ανάλογα τον εκάστοτε ρόλο, αλλά και να προσφέρεις στον εαυτό σου και τους θεατές την εσωτερική κάθαρση.

Follow Μυρσίνη Μορέλλι
Facebook: Facebook page
Instagram: Instagram page

Ασχολήθηκες με το κλασσικό και σύγχρονο χορό από πολύ μικρή ηλικία. Η μουσική και η υποκριτική πότε και πως προέκυψαν στη ζωή σου;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τραγουδάω, παίζω και χορεύω. Είχα την ευλογία να μεγαλώσω σε ένα σπίτι, που η μουσική δε σταμάταγε ποτέ να παίζει. Η μητέρα μου μας πήγαινε από πάντα στο θέατρο και ο πατέρας μου μας έβαζε δίσκους με παραμύθια στο πικάπ. Έτσι μέσα μου γεννήθηκε από την αρχή της ζωής μου η αγάπη για τις τέχνες. Όταν ήμουν 6 χρονών, αποφάσισα ότι θα γίνω τραγουδίστρια και ηθοποιός, μία απόφαση που δεν πρόδωσα ποτέ και τελικά δικαιώθηκα.

Σπούδασες κλασσικό τραγούδι στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών και υποκριτική στο New York Acting Studio. Η αγάπη σου για το κλασσικό τραγούδι ήρθε ποτέ σε σύγκρουση με την αγάπη σου για την υποκριτική; 
Το κλασσικό τραγούδι ήρθε απρόσμενα στη ζωή μου, αλλά όταν ήρθε ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Το τραγούδι συμπλήρωσε την υποκριτική και το αντίστροφο. Άλλωστε η όπερα ως είδος είναι λυρικό θέατρο, οπότε οι δύο αυτές τέχνες ήρθαν και με συμπλήρωσαν ως performer.


Το 2014 έκανες το ντεμπούτο σου στην Εθνική Λυρική Σκηνή με την όπερα του Jules Massenet «Ο Βέρθερος». Πες μας περισσότερα για αυτό. 
Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη μέχρι τότε ζωή μου. Ήταν η πρώτη ακρόαση που πήγαινα και οι αναμνήσεις μου σε αυτό το σημείο είναι σχεδόν θολές. Όταν με πήρανε, θυμάμαι ότι έκλαιγα για κάμποση ώρα. Εκείνη η στιγμή είναι από εκείνες τις στιγμές που δεν τις ξεχνάς ποτέ στη ζωή σου και θα τις αναπολείς για πάντα. Το να ξεκινήσει η πορεία σου στην σκηνή με μία τόσο εμβληματική όπερα, πλάι σε τεράστια ονόματα του χώρου και με σκηνοθέτη τον Σπύρο Ευαγγελάτο, είναι πραγματικά μία ευλογία, που θα είμαι για πάντα ευγνώμων που την έζησα.

Πόσα διαφορετικά είδη soprano υπάρχουν και σε ποιο θα κατέτασσες τον εαυτό σου; 
Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες soprano, ανάλογα με την έκταση, το χρώμα και τη φύση που έχει η κάθε φωνή. Η κατηγορία που ανήκω είναι αυτή της lyric coloratura soprano, δηλαδή μία φωνή που φτάνει με ευκολία πολύ ψηλές και εξαιρετικά δύσκολες νότες. Είναι μία από τις πιο δυσεύρετες κατηγορίες φωνών.


Το αυτί του μέσου Έλληνα ακροατή είναι εξοικειωμένο σε τέτοια ακούσματα;
Ο Έλληνας ακροατής είναι εξοικειωμένος με πολλά και διάφορα είδη μουσικής και αυτό είναι πολύ γοητευτικό και ελπιδοφόρο. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι υπάρχει ένα κύμα νέων ανθρώπων που επιλέγει τόσο το θέατρο όσο και την όπερα ως τρόπο ψυχαγωγίας και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά και ελπίδα, γιατί βλέπεις έμπρακτα της κοινωνική εξέλιξη της χώρας.

Θεωρείς αξεπέραστη την παγκοσμίως γνωστή τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας; 
Η Μαρία Κάλλας δεν ήταν απλά μία τραγουδίστρια, αλλά ένας θρύλος. Μία μουσική διάνοια που με το δικό της μοναδικό και πρωτοπόρο τρόπο, άλλαξε το λυρικό θέατρο για πάντα και του έδωσε τη μορφή που έχει πλέον. Υπάρχουν εξαιρετικές τραγουδίστριες αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο, αλλά η Μαρία είναι και θα είναι η απόλυτη diva της όπερας.


Ποια είναι τα μουσικά σου πρότυπα και με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;
Η αγαπημένη μου τραγουδίστρια όπερας είναι η Ρωσίδα soprano Anna Netrebko και η Ελληνίδα διεθνούς φήμης soprano Χριστίνα Πουλίτση, την οποία κάθε φορά που τη βλέπω επί σκηνής, είναι τεράστιο σχολείο για μένα. Στο μέλλον θα ήθελα να συνεργαστώ με κάποιους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες που θαυμάζω πολύ και ιδανικά με τα δύο πρότυπά μου που ανέφερα παραπάνω.

Μυρσίνη μου, για το τέλος θα θέλαμε, να μας μιλήσεις για τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια.
Αυτή την περίοδο ετοιμάζομαι πυρετωδώς για την πρεμιέρα μου με την ομάδα Stage People και τη κωμωδία «Ροδάκινο Κομπόστα», που ανεβαίνει στον πολυχώρο Εργοτάξιον, σε σκηνοθεσία Άκη Σταματιάδη. Παράλληλα κάνω πρόβες για μία συρραφή τραγωδιών, το «'Ερωτος Ίβρυς», που ανεβαίνει τον Μάρτιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Νίκου Τουλιάτου. Ακόμα, ετοιμάζομαι για τα γυρίσματα μίας Ιταλικής ταινίας μεγάλου μήκους, τα οποία ξεκινούν αρχές Μαρτίου και τέλος Ιουλίου φεύγω με τη μουσική παράσταση «Οι Διδυμάνες» της Δήμητρας Τρυπάνη, στο φεστιβάλ Johannes Brahms στη Γερμανία.

Μυρσίνη μου, σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη, που μας παραχώρησες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town