ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

13 Φεβ - 21 Απρ
Βασιλικό Θέατρο
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 5€
«ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ» του Ουαζντί Μουαουάντ

Σε εντατικό ρυθμό προβών είναι η νέα μεγάλη παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ» του Ουαζντί Μουαουάντ. Η παράσταση, σε μετάφραση Έφης Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, θα παρουσιαστεί στο  Βασιλικό Θέατρο από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019.

Στο έργο του ο πολυβραβευμένος Λιβανοκαναδός συγγραφέας Ουαζντί Μουαουάντ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τον εμφύλιο πόλεμο που ρήμαξε την πατρίδα του για να μιλήσει για τις πιο σκοτεινές και παράλογες περιοχές της ανθρώπινης φύσης. Το παρόν και το παρελθόν εναλλάσσονται σε έναν σύγχρονο μύθο του Οιδίποδα.

Στον ρόλο της Ναουάλ η Ντίνα Μιχαηλίδου.

Διάρκεια: 150' (διάλειμμα 10')

Λίγα λόγια για το έργο
“Υπάρχουν αλήθειες που ο μόνος τρόπος ν’ αποκαλυφθούν
Είναι να τις ανακαλύψεις μόνος.”

Στη Ζαν και τον Σιμόν, δίδυμα αδέλφια, παραδίδεται ένας φάκελος με τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους, της Ναουάλ Μαρουάν. Ανατρέποντας το παρόν των δύο παιδιών, η Ναουάλ τούς ζητά να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό, και έναν αδελφό που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Η προσωπική διαδρομή των ηρώων αποκαλύπτει, καθώς ξετυλίγεται, την τραγική ιστορική πραγματικότητα ενός εμφυλίου πολέμου. Ακολουθώντας τα δύο αδέλφια την αντίστροφη πορεία από εκείνη της μητέρας τους, έρχονται αντιμέτωπα με μια αποκάλυψη, κάτω από το βάρος της οποίας, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Ποια ήταν στην πραγματικότητα η μητέρα τους; Γιατί έμεινε στην σιωπή τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town