"Shoot me now"-Έκθεση Φωτογραφίας στο Ρέθυμνο - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

"Shoot me now"-Έκθεση Φωτογραφίας στο Ρέθυμνο


Από τις 14 μέχρι και τις  28 Φεβρουαρίου η έκθεση "Shoot me now" θα κοσμεί τους τοίχους της γκαλερί Moρφές, η οποία διοργανώνεται από τα Μαθήματα Φωτογραφίας στο Ρέθυμνο.

Σχετικά με την έκθεση αναφέρει ο επιμελητής της Μανώλης Καραταράκης

Η έκθεση αυτή είναι αποτέλεσμα επιλογών από φωτογραφίες που εκτέθηκαν στις τρεις προηγούμενες εκθέσεις των μαθητών.

“without limits?” “afterglow” “peek a boo”

  Το θέμα που τους είχε δοθεί σ' όλες, ήταν "ελεύθερο" ευελπιστώντας ότι, αυτή η ελευθερία θα αποδώσει καλύτερους καρπούς με ότι καθ' ένας επιθυμούσε. Είχαν μονάχα τη δέσμευση που απορρέει από τον εσωτερικό κόσμο τους.

 Η έκθεση αυτή, περιέχει εικόνες, αρκετά ετερόκλητη και ως προς το ύφος της, αλλά και στον διάλογο που προσπαθούν να αναπτύξουν με τον θεατή. Έχουμε πορτραίτα και αυτοπορτραίτα που μας δίνουν τον εσωτερικό κόσμο του εικονιζόμενου με ιδιαίτερα ανάγλυφο τρόπο.

Εσωτερικά χώρων και λεπτομέρειες αυτών, που ξυπνάνε μνήμες και φέρνουν μια γλυκιά επίγευση νοσταλγίας στο θεατή. Εξωτερικά τοπίων και καταστάσεων που έχουν έντονη δυναμική και θέλουν μια διερεύνηση  από εμάς για το κίνητρο του φωτογράφου.

Οι φωτογράφοι υπάκουσαν στην ίδια την προτροπή της εικόνας η οποία πρόσταζε “shoot me now”, το έκαναν, χωρίς να έχουν ακόμα την επίγνωση της πράξης τους και του αποτελέσματος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town