Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ

21 Απρ 2019
Θεατρική Σκηνή Αθηναϊς
Εισιτήρια από 10€

Η θεατρική σκηνή "Ζωή Λάσκαρη" ανακαινιζεται και υπό νέα διεύθυνση συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό χώρο πολιτισμού στην θεατρική Αθήνα. Υπό το καινούργιο όνομα "Θεατρική σκηνή ΑΘΗΝΑΪΣ" παρουσιάζει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου για τη σεζόν 2018-2018 την γαλλική φάρσα "Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ" των Ενεκέν, Βεμπέρ και ντε Γκορς, σε μετάφραση και ελεύθερη διασκευή του Χάρη Ρώμα.

Πρόκειται για την γνωστή γαλλική φάρσα στην οποία στηρίχτηκε ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης για να γράψει τον "Βαφτιστικό" που θεωρείται η δημοφιλέστερη Ελληνική οπερέτα όλων των εποχών. Ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1917 με πρωταγωνιστές την Κυβέλη και τον Αιμίλιο Βεάκη.

Υπόθεση του έργου: 
Ένας ζωηρός βαφτιστικός ερωτεύεται από φωτογραφία την όμορφη νονά του που έχει να τον δει από τότε που τον βάφτισε! Είναι όμως ο αληθινός βαφτιστικός ή κάποιος άλλος συμπολεμιστής του στο μέτωπο, που έχει βάλει στο μάτι την παντρεμένη γυναίκα; Τι θα πει ο άντρας της όταν τους πιάσει στα πράσα; Και ακόμη περισσότερο πώς θα δικαιολογηθούν στον αυστηρό συνταγματάρχη θείο όταν εκείνος μπουκάρει ξαφνικά, ανεμίζοντας με μανία την σημαία της ηθικής;

Με φόντο τους Βαλκανικούς πολέμους ο "Βαφτιστικός της Κυρίας" υπόσχεται τρελές φαρσικές καταστάσεις, συνεχείς ανατροπές και ξέφρενο γέλιο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town