Λητώ Βογιατζόγλου alotrio - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Λητώ Βογιατζόγλου alotrio

25 Νοεμβρίου
The Zoo
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 7€

Η πιανίστρια και συνθέτρια Λητώ Βογιατζόγλου έχει μια σημαντική πορεία στο χώρο της τζαζ. Εμφανίσθηκε στην ελληνική δισκογραφία πριν από δύο δεκαετίες, με την επιστροφή της στην Ελλάδα, μετά από παραμονή δέκα ετών στη γαλλική σκηνή της τζαζ.

Με το κουαρτέτο της εκπροσώπησε την Ελλάδα στο  ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ (Τεχνόπολις, ΔήμουΑθηναίων, 2006). Συνεργάσθηκε με το σημαντικό γάλλο μουσικό Michel Portal  σε συναυλία με τίτλο«Ανοιχτό παράθυρο στις αρμονίες της τζαζ» (ΜΜΑ, Μάιος 2009), όπου ερμηνεύθηκαν προσωπικές της συνθέσεις. Με βασικό όπλο της τη μελωδική σύνθεση, η Λητώ Βογιατζόγλου δεν έπαψε να συνθέτει και παρά τις μετρημένες live εμφανίσεις της, η μουσική της διακρίνεται από εσωτερική δύναμη και ευαισθησία.

“H Λητώ Βογιατζόγλου διατηρεί εδώ και χρόνια ένα ξεχωριστό προφίλ στο χώρο της τζαζ, δημιουργώντας συνθέσεις που ταξιδεύουν στο χρόνο και στο χώρο. Η συνθετική της ικανότητα συνδυάζει πρωτότυπεςμελωδικές αρετές με τη δόμηση της σύγχρονης τζαζ‘’ (Γ. Χαρωνίτης, περιοδικό JAZZ& ΤΖΑΖ, Μάιος 2006).

Συνθέσεις των Λ.Βογιατζόγλου, J. Marugg, Satie, Debussy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town