Νέα διεθνής μουσική διάκριση για τους Monsieur Doumani - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Νέα διεθνής μουσική διάκριση για τους Monsieur Doumani


Το κυπριακό γκρουπ Monsieur Doumani στους 10 φιναλίστ για το μουσικό βραβείο «Premio Andrea Parodi».

Ακόμα μια σημαντική διεθνής διάκριση για το κυπριακό μουσικό σχήμα Monsieur Doumani αφού μπήκε στην τελική δεκάδα των γκρουπ που διεκδικούν το σημαντικό βραβείο μουσικών του κόσμου, «Premio Andrea Parodi» για το 2019.

Το βραβείο αυτό, το οποίο εγκαθιδρύθηκε μετά τον πρόωρο θάνατο του ταλαντούχου Σαρδηνέζου μουσικού Αντρέα Παρόντι, απονέμεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Αντρέα Παρόντι στο μουσικό σχήμα με την καλύτερη μουσική σύνθεση, ερμηνεία και ενορχήστρωση, καθώς και για την καλύτερη διασκευή ενός εκ των κομματιών του Παρόντι.

Η τελική φάση των βραβείων θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο του Κάλιαρι, στην Σαρδηνία μεταξύ 8-10 Νοεμβρίου 2018, με την συμμετοχή των 10 φιναλίστ.

Μικρό Βιογραφικό

Το σχήμα Monsieur Dοumani το οποίο βραβεύτηκε πρόσφατα με το ‘German Records Critics Award’, δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από το κυπριακή παράδοση σε διάφορα επίπεδα, οι Monsieur Doumani συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.

Την αρχική ταυτότητα του πρότζεκ καθόρισε η διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, με ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα σε ήχο και διάθεση. Οι Monsieur Doumani έχουν περιοδεύσει εκτεταμένα στην Ευρώπη και η μουσική τους έχει προβληθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Ο τελευταίος τους δίσκος ‘Αγκάθθιν’ που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 έχει ανέβει στο Νο.1 των Transglobal World Music Chart για τον μήνα Απρίλιο καθώς και στο No.1 των World Music Charts Europe για τον μήνα Μάιο.

Περισσότερα για το σχήμα στην ιστοσελίδα τους.

Πηγή: www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town