Οι “Τhe Circle Orchestra” συστήνονται στο αθηναϊκό κοινό - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Οι “Τhe Circle Orchestra” συστήνονται στο αθηναϊκό κοινό


Οι “Τhe Circle Orchestra” συστήνονται στο αθηναϊκό κοινό και παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του λαϊκού μας τραγουδιού, το Μανώλη Χιώτη και στο εύρος του έργου του, την Τρίτη 30 Οκτώβρη, στις 9:30μ.μ., στο Faust, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Ελλάδα.

Το αφιέρωμα ξεκινά με τα πρώτα κομμάτια του αξεπέραστου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και κορυφώνεται με τη συνεργασία του με τη Μαίρη Λίντα. Το πρόγραμμα έχει διακυμάνσεις από αργά τραγούδια μέχρι ρούμπες, σάλσα, λάτιν, swing, κλπ.

Οι Τhe Circle Orchestra είναι οι:
Σωτήρης Λέτσιος: Κιθάρα / Φωνή
Ezgi Sevgi Can: Κλαρινέτο / Φωνή
Πάνος Δημάκης: Μπουζούκι / Φωνή
Shushan Kerovpyan: Κοντραμπάσο / Φωνή
Θάνος Μπούρης: Μπουζούκι / Φωνή
Ela Nuroglu: Κρουστά / Φωνή
Βανέσα Κουρτέση: Φωνή

Λίγα λόγια ακόμη για τους «The Circle Orchestra»:

Ο Κύκλος. Ένα μουσικό σχήμα. Ένας κύκλος ανθρώπων με κοινό σημείο την αγάπη για το παλιό ελληνικό λαϊκό τραγούδι των αρχών του 20ου αιώνα μέχρι και τα μέσα του.

Σκοπός της μπάντας που δημιουργήθηκε σαν ιδέα από τους Θάνο Μπούρη, Σουσάν Κεροβπιάν, Πάνο Δημάκη, Βανέσα Κουρτέση, Έλα Νουρόγλου, Εζγκί Τσάν και Σωτήρη Λέτσιο είναι ο κύκλος των ατόμων να διευρυνθεί και να επεκταθεί σε ένα μεγαλύτερο βασικό πυρήνα ανθρώπων, με κοινή ακτίνα το ρεμπέτικο τραγούδι όπως φτάσαμε να αποκαλούμε και να ταυτοποιούμε σήμερα. Μεγάλος πυρήνας ατόμων υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό από ανθρώπους που είτε έμαθαν το ρεμπέτικο τραγούδι λόγω επαφής τους με την ελληνική κουλτούρα είτε απλά ακούγοντάς το, με αποτέλεσμα να μαγευτούν και να μπουν σε αυτόν τον μποέμικο κόσμο της γραμμοφωνικής ελληνικής μουσικής.

Στόχος του σχήματος είναι αυτή η μουσική να αποδοθεί και να συνεχιστεί ως φυσική εξέλιξη σε συνδυασμό και με ανθρώπους άλλων χωρών-πολιτισμών και κουλτούρας. Αφορμή παρουσιάστηκε μια σειρά εμφανίσεων της μπάντας σε Γαλλία και Ολλανδία και ένα μουσικό αφιέρωμα στο έργο του Μανώλη Χιώτη σε σύμπραξη με μουσικούς που εδρεύουν στο Παρίσι.

Ο κύκλος… κάτι που μοιάζει με μηδέν… με το τίποτα, αλλά και με το παν. Ένα μουσικό σχήμα χωρίς όρια και σύνορα. Παράλληλοι κύκλοι με κοινό σημείο. Παράλληλες ζωές, ίδιες ευαισθησίες και μια μουσική στο κέντρο όλων των ανθρώπων.

The Circle Orchestra
Ημερομηνία: ΤΡΙΤΗ 30/10
Εισιτήριο: 7 ευρώ (χωρίς ποτό)
Ώρα έναρξης: 21.30
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Στο FAUST (τηλ. 210 3234095 – email: info@faust.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town