Η «Συμμορία των πέντε» που σε σκοτώνει… στο γέλιο! - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Η «Συμμορία των πέντε» που σε σκοτώνει… στο γέλιο!


Ο Γιάννης Κακλέας μπαίνει στη νέα σεζόν με διπλή κινηματογραφική ορμή, καθώς δεν σκηνοθετεί μία, αλλά δύο θεατρικές διασκευές οσκαρικών ταινιών. Εκτός από τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ», μια φανταστική ερωτική ιστορία για τον μεγάλο τραγωδό και τη μούσα του με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του «Ελληνικού Κόσμου», ο πολυσυλλεκτικός σκηνοθέτης ανεβάζει στη σκηνή του θεάτρου Κιβωτός τη «Συμμορία των πέντε», μια κωμωδία με βρετανικό φλέγμα και νουάρ χαρακτήρα.

Οι Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Αγορίτσα Οικονόμου, Κώστας Αποστολάκης, Στέλιος Πέτσος, Κώστας Φλωκατούλας και Στέλιος Ιακωβίδης γίνονται συνένοχοι στο σχέδιο της τέλειας ληστείας μιας χρηματαποστολής. Η συμμορία των πέντε, παριστάνοντας τους ερασιτέχνες χορευτές, νοικιάζει τη σοφίτα του ετοιμόρροπου σπιτιού μιας γλυκιάς και άμεμπτου ηθικής γριούλας που ζει με μοναδική παρέα τον παπαγάλο της. Το «τέλειο» σχέδιο, όμως, παίρνει απρόβλεπτη και ξεκαρδιστική τροπή όταν στα πόδια τους μπλέκεται άθελα της η ανυποψίαστη γριούλα.

Το σενάριο βασίζεται στη διασκευή για το θέατρο του συγγραφέα Γκράχαμ Λίνεχαν, της ομώνυμης μαύρης κωμωδίας του 1955 που άφησε εποχή με πρωταγωνιστές τους Άλεκ Γκίνες και Πίτερ Σέλερς. Η εμπνευσμένη διασκευή που ανέβηκε στο θέατρο Γκίλγκουντ του Λονδίνου κι έσπασε ταμεία το 2011, υπηρετεί χαρακτηριστικά την παράνοια της πλοκής των βρετανικών κωμωδιών της δεκαετίας του ‘60 και των ταινιών του Πίτερ Σέλλερς.

i «Η Συμμορία των πέντε» | Θέατρο Κιβωτός | Από 10 Οκτωβρίου 2018 | Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Πηγή: www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town