Τρισδιάστατες φωτογραφίες - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Τρισδιάστατες φωτογραφίες


Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Στερεοσκοπικές φωτογραφίες του Βόλου του Ευστάθιου Αθ. Ζαφραντζά», μια τρισδιάστατη ξενάγηση στον σύγχρονο Βόλο.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και το «Κοινόν των Μαγνήτων». Περιλαμβάνει 70 φωτογραφίες του Ευστάθιου Αθ. Ζαφραντζά, μέλους του «Κοινόν των Μαγνήτων», με θέματα από τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, όπως πανοραμικές απόψεις, αρχαιότητες, το παραλιακό μέτωπο με το λιμάνι και την «Αργώ», εκδηλώσεις και σκηνές καθημερινότητας.

Μέσα από ένα μικρό, αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα στερεοσκοπικών φωτογραφιών ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο διαφορετική είναι η θέαση σε σύγκριση με τις συνηθισμένες δισδιάστατες φωτογραφίες, καθώς προστίθεται η τρίτη διάσταση και η φωτογραφία προσομοιάζει την πραγματικότητα.

Επιπλέον, η έκθεση θα περιλαμβάνει παλιές στερεοσκοπικές φωτογραφικές μηχανές, στερεοσκόπια, που χρησιμοποιούνται για τη θέαση των στερεοσκοπικών φωτογραφιών κι έναν ενδεικτικό αριθμό «χαρακτικών προοπτικής» του 18ου και 19ου αιώνα.

Η παρουσίαση των φωτογραφιών της έκθεσης γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνονται να τις δουν και τα μικρά παιδιά που θα επισκεφθούν το Μουσείο.

Η στερεοσκοπική φωτογραφία μιμείται την ανθρώπινη στερεοσκοπική όραση, όπου το κάθε μάτι βλέπει το ίδιο θέμα, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να δέχεται ταυτόχρονα δύο ελαφρά διαφοροποιημένες εικόνες του ίδιου πράγματος. Γι’ αυτό ονομάζεται και τρισδιάστατη (3D).

Η έκθεση «Στερεοσκοπικές φωτογραφίες του Βόλου» θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου του 2019 με ώρες λειτουργίας Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 – 13.30, Τετάρτη, Παρασκευή 10.30 – 13.30 & 18.00 – 21.00. Δευτέρα κλειστά.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, ενώ σημειώνεται πως από την Κυριακή 7 Οκτωβρίου κλείνει στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου η μεγάλη περιοδική έκθεση «Βόλος - Νέα Ιωνία, τόσο μακριά τόσο κοντά…», ώστε να ετοιμασθεί η μόνιμη έκθεση του Μουσείου, που θα ανοίξει το 2019.

Πηγή: www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town