Έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας ''Συνειδητό Όνειρο'' - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας ''Συνειδητό Όνειρο''


Συνειδητό όνειρό (διαυγές όνειρο) είναι κάθε όνειρο κατά το οποίο το άτομο έχει συνείδηση ότι ονειρεύεται ενώ το όνειρο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια του συνειδητού ονείρου, είναι δυνατό να ασκήσει κανείς έλεγχο πάνω στο ονειρικό περιβάλλον και να κάνει πράγματα που αλλιώς θα ήταν αδύνατο να κάνει στη φυσική πραγματικότητα.

Αν ο κόσμος είναι ένας αδρανής καθρέπτης που αντανακλά την εικόνα μας, ο άνθρωπος δημιουργός της εικόνας, με την σκέψη, το συναίσθημα και το σώμα του φτιάχνει το όνειρο στην δική του πραγματικότητα.

Η ονειρική διαύγεια (το συνειδητό όνειρο) ρίχνει φως στην ανθρώπινη ψυχή που βρίσκεται σε μια συνεχή πάλη ονείρου και πραγματικότητας. Ο άνθρωπος καθοδηγείται από τα συναισθήματα του, διώκεται από την ανάγκη του ελέγχου και προσπαθεί να αλλάξει το όνειρο του απελευθερωμένος απο τον φόβο και τον εγκλωβισμό των επιλογών.

Το όνειρο αποτυπώνεται στον χρόνο με την εικόνα και σε μικρές στιγμές αφύπνισης, όταν το όνειρο γίνεται συνειδητό (φωτογραφία), ο άνθρωπος προσπαθεί να επέμβει χαμηλώνοντας την φωνή της λογικής και φέρνοντας στην επιφάνεια την εσωτερικότητα και τις επιθυμίες του (Ζωγραφική).

Μαρία Ηλιοπούλου

Έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας ''Συνειδητό Όνειρο''

Καλλιτέχνες: Ελωίζος Θεμιστοκλέους & Βικτώρια Τζουρά

 Διάρκεια: ως και τις 29 Οκτωβρίου

Τοποθεσία: Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου (Μητροπόλεως και Παναγιωτοπούλων, 25100 Αίγιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town