Φαίδρος: ένας διάλογος για το Ωραίο και τον Έρωτα στο Εθνικό... - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Φαίδρος: ένας διάλογος για το Ωραίο και τον Έρωτα στο Εθνικό...


Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των συνοδευτικών εκδηλώσεων της νέας περιοδικής του έκθεσης "Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου" συνδιοργανώνει με το 2ο Athens Multimation 2018 την εκδήλωση "Φαίδρος: ένας διάλογος για το Ωραίο και τον Έρωτα".

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη:
α) Θεματική περιήγηση στην περιοδική έκθεση "Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου" από αρχαιολόγο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Η νέα περιοδική έκθεση προσφέρει μια πολυποίκιλη και διαχρονική αισθητηριακή εμπειρία στον κόσμο του Κάλλους, η ιδεατή μορφή του οποίου αναδεικνύεται στον πλατωνικό Φαίδρο ως κυρίαρχη επιδίωξη της ψυχής προκειμένου να πραγματώσει τον εαυτό της.

Ώρα δράσης: 16:30-17:45

β) Ανάγνωση του Πλατωνικού Φαίδρου στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ανάγνωση αποσπασμάτων από τη Ρούλα Πατεράκη στον ρόλο του Σωκράτη και τον Ιωάννη Μελισσανίδη στον ρόλο του Φαίδρου, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ευρύκλειας Σωφρονιάδου και μουσική παρέμβαση με αρχαία λύρα από τον Νίκο Ξανθούλη. Η μετάφραση είναι του Νίκου Σκουτερόπουλου.

Ώρα δράσης: 18:00-19:00

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Πηγή: www.artandlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town