Έκθεση Ζωγραφικής του Γιάννη Μιχαηλίδη στο ΜΙΕΤ - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Έκθεση Ζωγραφικής του Γιάννη Μιχαηλίδη στο ΜΙΕΤ


Στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου η έκθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη, με τίτλο «Όμορα Σχήματα».

«Θέλησα να φτιάξω μια σειρά από χάρτες που να απεικονίζουν ωκεανούς, θάλασσες, νησιά, ακρωτήρια, ισθμούς, πορθμούς, χερσονήσους, βουνά, λόφους, πεδιάδες, οροπέδια, λίμνες, ποτάμια, φαράγγια και γέφυρες, καθώς και μικρές κουκίδες πόλεων και χωριών. Δεν είναι ούτε πολιτικοί ούτε γεωφυσικοί χάρτες.

Είναι χάρτες χωρίς προσανατολισμό, λείπουν τα σημεία του ορίζοντα- Βορράς, Νότος, Ανατολή, Δύση- έχουν, όμως, όρια ανύπαρκτων, φανταστικών κρατών. Είναι ζωγραφική που διαμορφώνει σχήματα, αφήνοντας τη ρευστότητα του χρώματος, όπως είναι απλωμένο στο χαρτί να δημιουργεί περιγράμματα που σχηματίζουν όμορα κράτη, όμορα σχήματα, τοπία σε κάτοψη. Τέλος, τα έργα που έχουν προκύψει είναι μικρών διαστάσεων, επικολλημένα σε χαρτί Α4, ώστε να αποτελέσουν τις σελίδες ενός σώματος βιβλίου».

Γιάννης Μιχαηλίδης

Βιογραφικό
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Σκιάθο το 1940. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στο Πήλιο. Έχει ασχοληθεί με τις γραφικές τέχνες, κυρίως την επιμέλεια εντύπου. Από το 1968, που παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση στη γκαλερί «Νέες Μορφές», έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 40 ατομικές εκθέσεις. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε έξι Πανελλήνιες εκθέσεις στο Ζάππειο Μέγαρο, με πρώτη συμμετοχή το 1963. Το 1970, στην έκθεση νέων καλλιτεχνών του ΕΕΤΕ, τιμήθηκε με το Α’ βραβείο ζωγραφικής. Έργα του βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Εγκαίνια: Πέμπτη 11/10/2018, στις 8.00 μ.μ.εως 1/12/2018

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα και Τετάρτη, 9.30 π.μ. - 3.30 μ.μ.
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 9.30 π.μ. - 8.00 μ.μ.
Σάββατο, 10.00 π.μ. - 5.00 μ.μ

Τοποθεσία:
Βιβλιοπωλείο Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Αμερικής 13, Αθήνα

Δωρεάν

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ. : 210 3614 143 & 210 3234 267 | www.miet.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town