Με “Το μετέωρο βήμα του πελαργού” κάνει πρεμιέρα το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Με “Το μετέωρο βήμα του πελαργού” κάνει πρεμιέρα το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων


«Το μετέωρο βήμα του πελαργού»  του Θόδωρου Αγγελόπουλου,ξεκινά την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου   το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Το φεστιβάλ συναντά την διαχρονικά επίκαιρη  ταινία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη. Το 1991, Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, σκηνοθέτησε «Το μετέωρο βήμα του πελαργού», την πρώτη ταινία της τριλογίας των συνόρων, με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και την Ζαν Μορό.

Ένα σημαντικό φιλμ  για τα πολιτικά αδιέξοδα, για τα διαταραγμένα και ασαφή σύνορα λόγω των πολέμων και των εμφυλίων συγκρούσεων.

Σύνορα εθνικά, φυσικά ή ακόμα και συμβολικά. Παράλληλα με την προβολή της ταινίας, παρουσιάζεται υλικό από το έργο τριών δημιουργών της, του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, του διευθυντή Φωτογραφίας Γιώργου Αρβανίτη και της συνθέτριας Ελένη Καραΐνδρου.

Επίσης θα κυκλοφορήσει μια σχετική ειδική έκδοση του φεστιβάλ.  Το υλικό αφορά σε αφίσες, φωτογραφίες, περιοδικά, αποκόμματα εφημερίδων και εκδόσεις. Επίσης παρουσιάζονται αφίσες και σπάνιες φωτογραφίες από όλο το έργο του παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη, καθώς και μακέτες κοστουμιών του σκηνογράφου Γιώργου Ζιάκα που υπήρξε συνεργάτης του στις περισσότερες ταινίες.

Την προβολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι άμεσα συνεργάτες του στην δημιουργία της ταινίας αλλά και συνολικότερα στην καλλιτεχνική του διαδρομή και στη ζωή.

Πηγή: www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town