Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων


Όπως κάθε τελευταίο Σάββατο του μήνα, έτσι και αυτό το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 12:00, στο πλαίσιο της ενότητας ‘Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης’ η οργάνωση We Need Books και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζουν στο νέο τους χώρο, στο πλαίσιο του προγράμματος Πόλη2 στην πλατεία Θεάτρου, τα «Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά: αφήγηση παραμυθιών από όλο τον κόσμο σε διαφορετικές γλώσσες #4».

Ξεκινώντας από το καλοκαίρι, το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα πραγματοποιείται αφήγηση παραμυθιών στα παιδιά και τους επισκέπτες της πόλης που τα ελληνικά ίσως δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα. Παραμύθια από όλο τον κόσμο, στα φαρσί, τα αραβικά, τα κουρμαντζί, τα γαλλικά και τα αγγλικά.

H οργάνωση We Need Books, που μαζί με το Challedu στεγάζονται στο νέο χώρο Book&Play στην πλατεία Θεάτρου, έχει δημιουργήσει μία μικρής κλίμακας πολυγλωσσική βιβλιοθήκη για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, χρησιμοποιώντας το βιβλίο ως μέσο ένταξης ευάλωτων ομάδων. Ο χώρος διατίθεται για συναναστροφή και για ανάγνωση βιβλίων σε περισσότερες από 10 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί, παστούν, ουρντού, ιταλικά, σουηδικά, γερμανικά κ.ά.), προβολές ταινιών παγκόσμιου κινηματογράφου, αφηγήσεις παραμυθιών σε διαφορετικές γλώσσες, μαθήματα γλωσσομάθειας και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Στο πλαίσιο της ενότητας ‘Το Βιβλίο και οι Τέχνες’ και των εκδηλώσεων του ετήσιου θεματικού λογοτεχνικού και εικαστικού φεστιβάλ για παιδιά και εφήβους “anOther Story”, που φιλοξενείται στους χώρους του Myrtillo, και με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων διοργανώνεται ομαδική έκθεση με έργα των πιο αγαπημένων και διακεκριμένων εικονογράφων με τίτλο «σπίτι | home». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 19:00 και διαρκεί έως και την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Εστία και θαλπωρή, ορμητήριο ή καταφυγή, ιδιωτικότητα και συνύπαρξη. Μοχλός επιβράδυνσης στους ρυθμούς της καθημερινότητας, σταθμός ασφάλειας στη μεταβλητότητα μιας εποχής μετακινήσεων. Το σπίτι, η κατοικία, μόνιμη η μεταβατική, ως διαχωρισμός η γέφυρα ανάμεσα στην προσωπική και τη δημόσια ζωή. Δωμάτιο, γειτονιά, αυλή, πόλη κι εξοχή, γωνιά η προσκεφάλι, μνήμη, καθημερινότητα, συντροφιά η απουσία, συμβολισμός, μαγεία και όνειρο, είναι το σπίτι όπως αποτυπώνεται καλειδοσκοπικά στα έργα των 25 εικονογράφων που συνθέτουν την έκθεση “σπίτι | home”.

Συμμετέχουν με έργα τους οι:
Σβετλίν Βασίλεβ/Svetlin Vassilev
Κατερίνα Βερούτσου/Katerina Veroutsou
Κλαίρη Γεωργέλλη/Clair Georgelli,
Μυρτώ Δεληβοριά/Myrto Delivoria
Μιχάλης Καζάζης/Mihalis Kazazis
Ναταλία Καπατσούλια/Natalia Kapatsoulia
Κέλλυ Ματαθία Κόβο/Kelly Matathia Covo
Χρήστος Κούρτογλου/Christos Kourtoglou
Αλέξης Κυριτσόπουλος/Alexis Kyritsopoulos
Έφη Λαδά/Effie Lada
Θέντα Μιμηλάκη/Theda Mimilaki
Μάρια Μπαχά/Maria Bacha
Πέτρος Μπουλούμπασης/Petros Bouloubasis
Διατσέντα Παρίση/Diatsenta Parisi
Αχιλλέας Ραζής/Achilleas Razis
Μελισσάνθη Σαλίμπα/Melissanthi Saliba
Ίρις Σαμαρτζή/Iris Samartzi
Ντανιέλα Σταματιάδη/Daniela Stamatiadi
Μαρίνα Στελλάτου/Marina Stellatou
Φωτεινή Στεφανίδη/Photini Stephanidi
Φωτεινή Τίκκου/Photini Tikkou
Σοφία Τουλιάτου/Sophia Touliatou
Φίλιππος Φωτιάδης/Philippos Photiadis
Κατερίνα Χαδουλού/Katerina Chadoulou
Βάσω Ψαράκη/Vaso Psaraki

Το anOtherstory, το Myrtillo και η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναντήσεις με δημιουργούς παιδικής λογοτεχνίας, με αφορμή βιβλία τους που εστιάζουν στην κατοικία, την εστία, την οικογένεια, επίσκεψη σχολείων στην έκθεση με συνοδευτικό workshop, συναντήσεις με δημιουργούς κατόπιν συνεννόησης και παράλληλη συνοδευτική έκθεση βιβλίου «Στο σπίτι». Χώρος: Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, κατά τις ώρες λειτουργίας της. Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2110123176, 6940867480 & 6971759463, Email: myrtillocafe@gmail.com & myrtillocafe2@gmail.com

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Σάβ, 27/10/2018 - 12:00 - 15:00

Πηγή: sepolia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town