Μεγάλη διάκριση για την Πατρινή ζωγράφο Μαρία Γούτα – Ήρθε δεύτερη στα Παγκόσμια Βραβεία Τέχνης 2018 - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Μεγάλη διάκριση για την Πατρινή ζωγράφο Μαρία Γούτα – Ήρθε δεύτερη στα Παγκόσμια Βραβεία Τέχνης 2018


Μια σημαντική διάκριση πέτυχε η Πατρινή ζωγράφος Μαρία Γούτα, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε ψήφους στα Παγκόσμια Βραβεία Τέχνης 2018. Η διάκριση αυτή, της δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού, όπου θα διεκδικήσει το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της ζωγραφικής.

Τα ευχάριστα νέα έγιναν γνωστά από την ίδια τη ζωγράφο, η οποία σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook, έγραψε τα εξής:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη σας κ την υποστήριξη !!! 2η σε ψήφους στα Παγκόσμια Βραβεία Τέχνης 2018 !!! Ούτε που το φανταζόμουν όταν έβαλα υποψηφιότητα! Η χαρά μου μεγάλη καθώς μου δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού διεκδικώντας το πρώτο βραβείο στη κατηγορία Ζωγραφικής !!!»

Τους νικητές στα Παγκόσμια Βραβεία Τέχνης 2018, στην κατηγορία ζωγραφικής, που διεξήχθησαν στο Ντουμπάι, μπορείτε να τους δείτε εδώ.

Ποια είναι η Μαρία Γούτα

Η ζωγράφος Μαρία Γούτα γεννήθηκε στα Βραχνέικα, κινείται μεταξύ Πάτρας και Ντουμπάι, σπούδασε Μηχανικός Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, αλλά είναι πιστά αφοσιωμένη στην μεγάλη της αγάπη την ζωγραφική, στην οποία εξάλλου διαπρέπει από την ηλικία των 12 ετών! Τότε κέρδισε το πρώτο της βραβείο ζωγραφικής από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πατρών.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της ενασχόλησης της με τη ζωγραφική έχει δουλέψει παραστατικά και αφηρημένα έργα χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά υλικά (λάδι, ακρυλικό, παστέλ και κάρβουνο).

Τα τελευταία χρόνια έχει επιρροές από τον αφηρημένο Εξπρεσιονισμό και τον Κυβισμό, ενώ ο Τζακσον Πόλλοκ αποτελεί για την καλλιτέχνιδα πηγή έμπνευσης καθώς αυτοεκφράζεται καλύτερα με την ελευθερία της μορφής και των σχημάτων που αποτυπώνονται στους πίνακες.

Τα τελευταία χρόνια, καθώς ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, έχει εκθέσει τα έργα της σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Έκθεση ζωγραφικής στο Ντουμπάι εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Πηγή: www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town