Έκθεση φωτογραφίας του Πέτρου Ευσταθιάδη στη Δημοτική Πινακοθήκη-Casa Bianca - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Έκθεση φωτογραφίας του Πέτρου Ευσταθιάδη στη Δημοτική Πινακοθήκη-Casa Bianca

Παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη-Casa Bianca, η έκθεση φωτογραφίας του Πέτρου Ευσταθιάδη, «Αθέατα όρια – αυτοσχέδιες κατασκευές», στα πλαίσια του θεσμού 53α Δημήτρια..

Ο επιμελητής της έκθεσης, Ηρακλής Παπαϊωάννου, σημειώνει για την έκθεση και το έργο του Πέτρου Ευσταθιάδη:

«….Η ιδιοσυγκρασιακή arte povera του Ευσταθιάδη αντιτίθεται μετωπικά στη σύγχρονη παράδοση σκηνοθετημένης και σκηνογραφημένης φωτογραφίας, στη λάμψη της κομψής επιτήδευσης, στη μεθοδολογία αλίευσης κρυμμένων ή ανύπαρκτων επιθυμιών. Τα ετερόκλητα, συνειδητά απρόβλεπτα, υλικά που αξιοποιεί σε πολλές φωτογραφίες του εντείνουν το αυτοσχέδιο της κατασκευής, όσο και υπονομεύουν την υποθετική λειτουργικότητά της. Στις φωτογραφίες του σμίγουν σαγηνευτικά το κατασκευασμένο θέμα με το φυσικό φόντο, η χύμα πραγματικότητα μεταποιείται σε τεχνούργημα, ο καθημερινός χώρος διασκευάζεται πρόσκαιρα σε στίβο καλλιτεχνικής πράξης, μικραίνοντας ευπρόσδεκτα όσο και απροσδόκητα τις οριοθετημένες μεταξύ τους αποστάσεις….».

Βιογραφικό
Ο Πέτρος Ευσταθιάδης αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο για τις Δημιουργικές Τέχνες του Farnham. Πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και μεταξύ αυτών στη γκαλερί CAN, στην Αθήνα το 2018, στη γκαλερί Wallach του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη το 2017, στη γκαλερί Foto Forum στο Μπολτζάνο της Ιταλίας και στο Φωτογραφικό Φεστιβάλ του Πλόβντιβ στη Βουλγαρία. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έργα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες όπως τα Wallpaper*, Monocle, Guardian και Jeu de Paume. Το 2013 κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ Hyères και το 2018 το υψηλού κύρους βραβείο Prix HSBC.

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία:
Από: 24/09/2018 Εως: 30/11/2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 έως 16.00

Τοποθεσία:
Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης - Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη, Θεσσαλονίκη

Eισιτήρια:
Δωρεάν

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
2313 318538

Πηγή: culturenow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town