Ξενάγηση στο εργοστάσιο φωταερίου και το Γκαζοχώρι - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ξενάγηση στο εργοστάσιο φωταερίου και το Γκαζοχώρι

30 Σεπτεμβρίου 2018                                              Από τον ιστορικό-ερευνητή Γιάννη Στογιαννίδη


Από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους, για δεύτερη χρονιά, τις πόλ(ε)ις: παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες. Αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον.

Οι ιστορίες αυτές είναι σκορπισμένες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων.

Απ’ αυτά, φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το οποίο διοργανώνει, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 10.00, μία ξεχωριστή ξενάγηση από τον ιστορικό-ερευνητή Γιάννη Στογιαννίδη με τίτλο «Το εργοστάσιο φωταερίου και το Γκαζοχώρι».

Η ξενάγηση θα εστιάσει στην ιστορία και στη λειτουργία του παλιού εργοστασίου ενώ οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς δημιουργήθηκε η γειτονιά γύρω απ’ αυτό, πώς πήρε το όνομά της, ποια ήταν τα κοινωνικά της χαρακτηριστικά, καθώς και την εξέλιξή της μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 (28-30 Σεπτεμβρίου), η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Πηγή: www.elculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town