Με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα άνοιξε η αυλαία της Μαθητικής Σκηνής - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα άνοιξε η αυλαία της Μαθητικής Σκηνής


«Πειραγμένα» τραγούδια και ρυθμούς με το δικό τους στυλ, παρουσίασε το μουσικό σχήμα των Αλεξ, Ντιβίνα και Νιακόντα από το 15ο ΓΕΛ Αθήνας, το 2ο ΕΠΑΛ Γκράβας και το Διαπολιτισμικό Σχολείο Ελληνικού αντίστοιχα, ξεκινώντας σε R'n'B ρυθμούς τη συναυλία των μαθητικών συγκροτημάτων στο Μαθητικό Στέκι. Η διαφυλετική σύνθεση του γκρουπ εκφράστηκε και από τα τραγούδια των παιδιών, που όπως είπαν μέσα από την μουσική τους θέλουν να περάσουν μηνύματα «αντιρατσιστικά και το σεβασμό προς όσους μάχονται για τα δικαιώματα των αδύναμων».

Σε επιθετική αντιφασιστική ρίμα κινήθηκε ο Raibo από το 5ο ΓΕΛ Γλυφάδας ραπάροντας για τον Παύλο Φύσσα και για το φασισμό που «πεθαίνει μοναχά/ αν του καρφώσεις την κόκκινη σημαία στην καρδιά», ξεσηκώνοντας το κοινό.

Τέλος, οι «Blind Guess», μαθητές στο ΕΠΑΛ ΣΕΛΕΤΕ, που προσπάθησαν να εκφράσουν «βιώματα από τη δύσκολη καθημερινότητα τη δική μας, των γονιών μας, του απλού κόσμου», όπως μας δήλωσαν, κινήθηκαν σε πιο low-bap ρυθμούς ευχαριστώντας -καθώς έκλειναν την παρουσίασή τους- την ΚΝΕ που τους έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town