Η 9η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων στο Μουσείο Μπενάκη - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Η 9η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων στο Μουσείο Μπενάκη

Η 9Η BIENNALE ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Η σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική παραγωγή στην περίοδο της κρίσης
Προσθήκη στην ατζέντα μου
27 Σεπτεμβρίου - 25 Νοεμβρίου 2018


Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, διοργανώνει την έκθεση της 9ης  Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μμ και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 25 Νοεμβρίου. Στις Biennale, μία από τις πρώτες δραστηριότητες του ΕΙΑ που θεσμοθετήθηκε το 1995, έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες αρχιτέκτονες με διαφορά μεταξύ τους μεγαλύτερη από μία γενιά.


Η 9η Biennale έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν, ως ένα βαθμό, δείκτη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής παραγωγής στην περίοδο της κρίσης. Στην 9η Biennale υπεβλήθησαν 139 συμμετοχές, από τις οποίες οι 58 είναι υλοποιημένες. Η συντριπτική πλειοψηφία νέων κτηρίων βρίσκεται διάσπαρτη στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, και ορισμένα επίσης εκτός Ελλάδας.


Στη φετινή Biennale το Ε.Ι.Α. επιδίωξε να εκθέσει μαζί με τα έργα και την πολύπλευρη οπτική της επιτροπής επιλογής, προσκαλώντας τα μέλη της – Κωνσταντίνα Κάλφα, Ηλία Κωνσταντόπουλο, Θεώνη Ξάνθη, Πάνο Τσακόπουλο και Κώστα Τσιαμπάο – να επιλέξουν, ο καθένας ξεχωριστά, εκείνα που θεωρεί ως τα πλέον αξιόλογα.


Λόγω του υψηλού επιπέδου των συμμετοχών συνολικά επελέγησαν 72 έργα, η κλίμακα των οποίων κυμαίνεται από μία ελάχιστη καλύβα θερινής διαμονής μέχρι ένα θεματικό πάρκο χιλιάδων στρεμμάτων. Το ένα τρίτο των έργων αποτελούν οι κατοικίες, ενώ απουσιάζουν υλοποιημένα δημόσια και μεγάλης κλίμακας έργα, παρά την συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελετών από νεώτερους αρχιτέκτονες που έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Την επιμέλεια της έκθεσης είχαν οι Χριστίνα Παπαδημητρίου, Μαριάννα Μηλιώνη, Ηλίας Κωνσταντόπουλος, και τον σχεδιασμό του συνοδευτικού καταλόγου η Ιωάννα Κωστίκα – finedesign.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Διάρκεια: 27/09/2018 – 25/11/2018
Εγκαίνια: 26.09.2018 στις 20:00

Ώρες Λειτουργίας:
Πέμπτη & Κυριακή, 10:00 -18:00
Παρασκευή & Σάββατο 10:00 – 22:00

Τιμή εισιτηρίου:
Είσοδος 3,5 - 7 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου 11854 Αθήνα, +30 210 3453111, http://www.benaki.gr/

Πηγή: elculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town