5η Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Αντιγόνης Παπαδοπούλου στην Πάφο - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

5η Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Αντιγόνης Παπαδοπούλου στην Πάφο


Εγκαινιάστηκε χθες στην αίθουσα “ΕΝ ΠΛΩ” στο Λιμανάκι Κάτω Πάφου  από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος η   5η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αντιγόνης Παπαδοπούλου πρώην Ευρωβουλευτή, με τίτλο “Καλλιτεχνικές Διαδρομές”.

Η έκθεση, όπως αναφέρθηκε  περιλαμβάνει 73  έργα ζωγραφικής (λάδι, ακρυλικό, σπάτουλα) της περιόδου 2015-2018.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως πέρα από την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική της αξία, η Έκθεση ζωγραφικής της Αντιγόνης Παπαδοπούλου,  έχει και μια άλλη διάσταση, την οποία – όπως είπε- θεωρεί εξίσου σημαντική, αφού καταρρίπτει το μύθο που θέλει τους πολιτικούς και την πολική να μην έχουν καμία σχέση με τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες και τις εικαστικές δεξιότητες.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως η  ζωγραφική της Αντιγόνης Παπαδοπούλου  προσφέρει στο θεατή τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε άλλους κόσμους, κόσμους  ονειρικούς και πραγματικούς ταυτόχρονα, εκπέμποντας μέσα από τα έργα της το δικό της προσωπικό μήνυμα. Το μήνυμα της  αισιοδοξίας και της ελπίδας, της θετικότητας και της δημιουργίας, συμπλήρωσε.

Λάτρης συνέχισε, “ της ιμπρεσιονιστικής σχολής, δουλεύει ταυτόχρονα και το ρεαλιστικό σχέδιο επιτυγχάνοντας έναν αυθεντικό συνδυασμό τεχνοτροπιών και τάσεων”.

Πρόσθεσε μάλιστα πως χαρακτηριστικό δείγμα της τεχνοτροπίας της αυτής, όπως εκφράζεται μέσα τη νέα της δουλειά, είναι τα έργα με τίτλο «Καλλιτεχνικές διαδρομές» και «Η άλλη όψη».


Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως η Αντιγόνη Παπαδοπούλου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού η  μακρά πολιτική της διαδρομή, η πλούσια κοινωνική της προσφορά και προπάντων ο αγώνας της για την ελευθερία της πατρίδας μας και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον σκλαβωμένο τόπο μας είναι πολύ καλά γνωστά.

Με τον δικό της ελεύθερο και προσωπικό τρόπο, με απλότητα αλλά και πρωτοτυπία, η Αντιγόνη Παπαδοπούλου είπε ο Δήμαρχος Πάφου, επιχειρεί  ένα εικαστικό οδοιπορικό στον χώρο και στον χρόνο, στο παρόν και στο παρελθόν  της Κύπρου μας.

Από την πλευρά της η Αντιγόνη Παπαδοπούλου  ανέφερε πως πολλά από τα έργα της  έχουν ως αντικείμενο την κυπριώτικη φύση και ειδικά την περιοχή Πάφου…

Ακολούθως, ευχαρίστησε δημόσια τον  Δήμαρχο Πάφου που τέλεσε  τα εγκαίνια και τους Γιαννάκη Αριστοδήμου και  Δρα Γιώργο Γεωργή που επίσης χαιρέτησαν την εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι η έκθεση  θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Πηγή: pafospress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town