Φανταστικές Γυναίκες - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Φανταστικές Γυναίκες

εισιτηρια εδω


Μετά από τρία χρόνια χορογραφικής έρευνας για τη γυναικεία φύση και τη θηλυκότητα σε μετάβαση, σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς και στούντιο η ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΧΟΡΟΘΕΑΜΑ παρουσιάζει την παράσταση Φανταστικές Γυναίκες, με σκοπό να γιορτάσει τη γυναικεία ύπαρξη και την γυναικότητα των ανθρώπων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό- Ελβετία, Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία- σε ανεπίσημες θάλασσες, βουνά, σαλόνια, στούντιο, αεροπλάνα και τις μεταξύ τους διαδρομές.


Το 2019 η Αντιγόνη Γύρα ξεκίνησε μια σειρά σόλι, τα οποία συνδημιούργησε μαζί με κάποιες από τις σταθερές συνεργάτριες-μούσες της. Η Αφροδίτη Βερβενιώτη, η Ιωάννα Καμπυλαυκά, η Ευγενία Σιγαλού, η Ανθή Θεοφιλίδη, η Άρτεμις Λαμπίρη και η Αύρα Αγορά δούλεψαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την καραντίνα. Κάποια από αυτά παρουσιάστηκαν σε περιορισμένο κοινό και κάποια όχι. Η χαρά του να είσαι γυναίκα, η δύναμη με την οποία σ’ έχει προικίσει η φύση σου, η ανθεκτικότητα, το χιούμορ και το γυναικείο σώμα ως δοχείο ανθρώπων, συναισθημάτων, σκέψεων και ονείρων εξερευνήθηκε σε αυτή τη διαδικασία. Εν τω μεταξύ, το 2022 η Αντιγόνη Γύρα επέστρεψε στη σκηνή μετά από εικοσιέξι χρόνια με το σόλο «ehS came from another planet» σε συνεργασία με την Αμάλια Μπένετ, το οποίο συνομιλεί τελικά με όλη την προηγούμενη δουλειά της. Τo υλικό από αυτά τα σόλι επεξεργάζεται ξανά η χορογράφος, σε στενή συνεργασία με τις συνδημιουργούς χορεύτριες, προσκαλώντας επιπλέον την Πηνελόπη Πύρρου από την ομάδα Κινητήρας Ω, και τον «κινητήριο» Χρήστο Πολυμενάκο ως σύμβουλο δραματουργίας, προκειμένου να φτιαχτεί ένα νέο έργο βασισμένο σε αυτά τα σόλι και σε στιγμιαίο αυτοσχεδιασμό.


Την τελευταία μέρα της  παράστασης, ο Κινητήρας μαζί με τη ΜΚΟ Gender Alliance Initiative, θα συνδιοργανώσουν μία συζήτηση εμπνευσμένη από το πρόγραμμα Erasmus+ SEX Educ’Accion στο οποίο συμμετείχαν μέλη του δικτύου του Κινητήρα στην Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town