Ανδρέας Ζαχαράτος: “…μια μέρα ένα πέταγμα αετού” - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ανδρέας Ζαχαράτος: “…μια μέρα ένα πέταγμα αετού”Η γκαλερί ARTEGA παρουσιάζει το τελευταίο φωτογραφικό έργο του Ανδρέα Ζαχαράτου με τίτλο “…μια μέρα ένα πέταγμα αετού”.


Φωτογραφία τεκμηρίωσης ενός εθίμου που έρχεται από τα αρχαία χρόνια και γιορτάζεται κάθε Καθαρά Δευτέρα, αρκετές δεκαετίες τώρα στο οικογενειακό χωριό των Ντουμέων στα Τριπόταμα Αρκαδίας στην σκιά του Πάρνωνα .


Το σύνολο των φωτογραφιών συνθέτει ένα παραμύθι και ένα οδοιπορικό, πολύτιμο στις ημέρες μας, κληρονομιά καλλιτεχνική και λαογραφική συνάμα.


Επιμέλεια Έκθεσης : Αίας Χριστοφής


Διάρκεια Έκθεσης : 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 - 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022


Εγκαίνια Έκθεσης  : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 19:30-22:30


Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18.00 -23.00


ARTEGA Avant Gallery

Καραϊσκάκη 99-101 Χαιδάρι 12461 τηλ. 2105815626


Είσοδος Ελεύθερη


Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας κατά της μετάδοσης του Covid-19


“Μια μέρα στην Αρκαδία, μια μέρα στα Τριπόταμα, μια μέρα στα Ντουμέικα, μια μέρα στην σκιά του Πάρνωνα, μια μέρα από νωρίς το πρωί έως βράδυ. Μια μέρα ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, μια μέρα με αρχηγό τον Πέτρο και τον (θίασο) του στη χαρά, στη λατρεία, στη μνήμη, στην αγκαλιά ,στην αγάπη, στη όρεξη, στη πλάκα, στην ανεμελιά, στο γέλιο, στο πέταγμα αετού, στο χορό ,στο μασκάρεμα, στο ψήσιμο, στο σμίξιμο ψυχής . Μια μέρα εκθέτοντας 16 καρούλια α/μ φιλμ με την ασημένια μου Leica Μ6 με την ειλικρίνεια ενός 35αρη φακού. Μια μέρα που κουβαλάει μια ολόκληρη ζωή. Η έκθεση αφιερώνετε σε όλες-ους που συμμετείχαν στον εορτασμό της καθαρής Δευτέρας το 1999 στα Τριπόταμα / Ντουμέικα Αρκαδίας."


Ανδρέας Ζαχαράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town