Ξένια Πολίτη - " e-ερωμένη του Σέρφερ " - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ξένια Πολίτη - " e-ερωμένη του Σέρφερ "


  

Οι εκδόσεις Άπαρσις και η συγγραφέας  Ξένια Πολίτη


σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου


" e-ερωμένη του Σέρφερ "


την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ώρα 20.00 στο «Χοροστάσιο», Σκουλενίου 2 (Πλατεία Κλαυθμώνος).

 

 **********


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

- Βασίλης Καλαμαράς, κριτικός βιβλίου/δημοσιογράφος/ ποιητής 

 

- Γιώργος Λεχουρίτης, Συστημικός Θεραπευτής/Στέλεχος πρόληψης και Ψυχολόγος

 

 και η συγγραφέας

 

Θα συντονίσει την εκδήλωση η Πόλυ Κρημνιώτη, δημοσιογράφος

 

Παρέμβαση θα γίνει από τον Αντώνη Μποσκοΐτη, σκηνοθέτη/ δημοσιογράφο/ ραδιοφωνικό παραγωγό

 

 Θα ακολουθήσει συζήτηση

        

FB EVENT

  

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.


Ονομαστικές κρατήσεις στο info.aparsisbooks@gmail.com και τ. 2155155600 έως την Παρασκευή


 15/10/2021


 - Επιθυμώ να δω με ποιόν μιλάω...

- Επιθυμώ να δω σε ποιόν μιλάω με τι από αυτόν μιλάω...

 

 Ο γραπτός λόγος στο διαδίκτυο εγκαινίασε μια λαμπρή (ή μήπως όχι; εν πάση περιπτώσει, πολύ ωφέλιμη για την λογοτεχνική μας διερεύνηση), δυνατότητα επιστολογραφίας σε άμεση (αντ)απόκριση, πράγμα πολύ δελεαστικό για την εκδήλωση και μεταφορά του μηνύματος της ερωτικής επιθυμίας, στην σύγχρονη εποχή. Περισσότερο ορμέμφυτη, ενίοτε πεπλοφόρος, χωρίς καθόλου όμως να στερείται εντάσεως, η Επιθυμία, διανύει σε χρόνο dt την απόσταση, μέχρι να φτάσει στο αγαπημένο υποκείμενο. Έτσι, δεν χρειάζεται κάποιος να περιμένει εξουθενωτικά, τον άλλοτε ακριβοθώρητο ταχυδρόμο ή ανυπόμονα, το αγαπημένο πλάσμα να τηλεφωνήσει, κι ούτε κάνει διαφορά, μία πένα στο χαρτί που φλέγεται και σπάει ή το πληκτρολόγιο που αχρηστεύεται, άδοξο «θύμα» της ορμής των δακτύλων.


 Η «e-ερωμένη του Σέρφερ» λοιπόν, αφορά έναν ερωτικό διάλογο κυρίως, δυο προσώπων, δύο προφίλ, μέσω σύγχρονης ιντερνετικής αλληλογραφίας, οπότε, και στη δεκαετία της συνομιλίας τους, κάνουν χρήση όλων των μέχρι σήμερα ιντερνετικών εφαρμογών προκειμένου να επικοινωνήσουν, έτσι ώστε, με κάθε δυνατό μέσο να κατακτηθεί ο ένας από τον άλλον. Παράλληλα, συμβαίνει και η σχέση τους δια ζώσης, θυελλώδης κι αυτή, δεν τους εμποδίζει όμως να συνεχίζουν απρόσκοπτα την αλληλογραφία... Η γραφή (ηλεκτρονική πλέον), συνεχώς περιπλανιέται κι ακροβατεί, τεντώνεται σαν χορδή και συχνά εκπίπτει κάτω και πέρα από τα όρια, κάνοντας τη γλώσσα εξαίσιο ή μαυλιστικό όργανο έκφρασης του πάθους. Μέσα από site γνωριμιών στον αχανή Κυβερνοχώρο, τραγούδια στο YouTube, mail στο internet, ανταλλαγή sms στο κινητό τηλέφωνο, ατάκες στο viber, αυτή και μόνη, η πλάνης γραφή, τεχνουργεί... τα προφίλ (και τανάπαλιν), διηγώντας μας, το χρονικό ενός παράδοξου και μεγάλου έρωτα με ανοιχτό τέλος. 





Ξένια Πολίτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μεταξύ άλλων, υποκριτική και θέατρο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έλκεται από τον Λόγο σε όλες του τις εκφάνσεις. Τα δύο πρώτα της θεατρικά έργα «Τέρμα» κι «Εφιάλτης η ελπίδα», κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Βακχικόν». Διατηρεί τον ιστότοπο: Ξένια Πολίτη https://xpoliti.wixsite.com/xeniapoliti/blog όπου εργασίες της δημοσιεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ άρθρα της, ποιήματα, κ.τ.λ. δημοσιεύονται κάθε μήνα, σε λογοτεχνικά και πολιτικά sites όπως και σε περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town