Σταμάτης Πακάκης: Αφέθηκε στο ένστικτο, τις σπουδές και το πάθος του για την τέχνη. - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Σταμάτης Πακάκης: Αφέθηκε στο ένστικτο, τις σπουδές και το πάθος του για την τέχνη.


Follow: 
                                            Facebook Page: Stamatis Pakakis – Σταμάτης Πακάκης 


Ο Σταμάτης ως παιδί ζωγράφιζε και έγραφε χρησιμοποιώντας εξίσου και τα δύο χέρια. Του είπαν πως πρέπει να διαλέξει ένα και να πορευτεί στη ζωή του. Εκείνος ήταν μικρός και υπάκουσε. Επέλεξε το δεξί. Με το πέρασμα του χρόνου συνειδητοποίησε πως δεν υπάρχουν ταμπέλες που οφείλουμε να ακολουθήσουμε και να υπακούσουμε θέλοντας να είμαστε με το ‘’σωστό’’ σύνολο. Αφέθηκε στο ένστικτο, τις σπουδές και το πάθος του για την τέχνη. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε και η πολύπλευρη προσωπικότητά του. Είναι ο Σταμάτης μουσικός, μουσικολόγος, τραγουδιστής, ηθοποιός, κινησιολόγος, στιχουργός, συγγραφέας θεατρικών έργων, συνθέτης, σκηνοθέτης; Πρέπει να μπει μία ταμπέλα ή μήπως όχι; Οι δημιουργικοί, μελετημένοι και ταλαντούχοι άνθρωποι δε θα πρέπει να μπαίνουν σε κουτάκια.     
                                        

Με όπλο τόσο τις πολυάριθμες μουσικές και θεατρικές σπουδές όσο την φαντασία, την αισθητική και την επιμονή του έχει περάσει τα τελευταία χρόνια στην παρουσίαση προσωπικών του παραγωγών στις οποίες υπογράφει τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία. Το μουσικό σκοτεινό κοινωνικό παραμύθι για ενήλικες με τίτλο «ΜΑΝΑ» όπου κυκλοφορεί και σε βιβλίο με CD από τις εκδόσεις  i-Write Publications (MANA 2018) και την κοινωνική κωμωδία με κεντρικό ήρωα ένα λεωφορείο το «550».



Η πρώτη καραντίνα έκοψε τον Σταμάτη στην παρουσίαση του έργου του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» στην οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια. Μέσα στο καλοκαίρι είδαμε κάποιες παρουσιάσεις του έργου σε διάφορους δήμους της Αττικής και της επαρχίας. Η «Σονάτα», όπως λέει ο Σταμάτης, κάνει μία παύση περιμένοντας να φτιάξουν τα πράγματα ώστε να επανέλθει στις θεατρικές αίθουσες. 


Τέλος ο Σταμάτης είναι εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, διδάσκει μουσική και παίζει σε παραγωγές του ελεύθερου θεάτρου. 

Να τον γνωρίσουμε και μέσα από φωτογραφίες της σκηνοθετικής του δουλειάς.

«ΜΑΝΑ» μουσικό σκοτεινό κοινωνικό παραμύθι για ενήλικες. Ο Σταμάτης υπογράφει τη συγγραφή του κειμένου, μέρος της μουσικής σύνθεσης καθώς και την σκηνοθεσία και ερμηνεύει τον ρόλο του Ύπνου.




«550» κοινωνική κωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία Σταμάτη Πακάκη.




«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία, κινησιολογική και μουσική επιμέλεια Σταμάτη Πακάκη














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town