Ο Γιάννης και το πεύκο, της θεατρικής ομάδας Hippo - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ο Γιάννης και το πεύκο, της θεατρικής ομάδας Hippo



Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει στο Θέατρο 104, από την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, τη διαδραστική θεατρική παράσταση, οικολογικού περιεχομένου με τίτλο «Ο Γιάννης και το Πεύκο».


Το έργο βασίζεται στο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του Πεύκου». Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών ηλικίας 3-10 ετών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.


Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 25 άτομα.


Χωρίς σκηνικά και φωτισμούς, αξιοποιούμε το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου ως καμβά στη δημιουργία μιας ιστορίας η οποία «χτίζεται» σιγά σιγά με την συνδρομή των παιδιών. Αυτό γίνεται μέσα από τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος (όπως Διάδρομος Συνείδησης, Hot Seat κ.ά.), κινητικά παιχνίδια, κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς, αφήγηση και δραματοποίηση σκηνών.


Μέσα στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση σε αξίες όπως σεβασμός και αγάπη για την Φύση. Συγχρόνως, τονίζεται το αίτημα για καθαρό περιβάλλον και για ανακύκλωση. Τις παλαιότερες εποχές, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κόσμος είναι κόσμημα. Και αυτό ακριβώς θέλει να θυμίσει το πρόγραμμα στους μικρούς μας φίλους.


Στο τέλος, τα παιδιά -με την βοήθεια των εμψυχωτών- κάνουν μια ομαδική ζωγραφιά με υλικά τους παρέχει η ομάδα.


Σχετικά με τα μέτρα

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αποστάσεις ασφαλείας. Οι γονείς συνίσταται να παραμείνουν έξω από την αίθουσα στο «ζεστής» ατμόσφαιρας μπαρ του θεάτρου για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν, μπορούν να το κάνουν διακριτικά καθισμένοι στις ειδικές εξέδρες της αίθουσας, μετά από ειδική συνεννόηση.


Η ομάδα Hippo οργανώνει σεμινάρια και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά με εκπαιδευτική μέριμνα, αγάπη και κέφι στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Είναι από τους ελάχιστους θεατρικούς οργανισμούς της χώρας μας που ειδικεύεται στο Εκπαιδευτικό Δράμα.


Βιογραφικό σημείωμα της ομάδας Hippo

Η ομάδα Hippo ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.


Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο. Έχει διοργανώσει επίσης ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, καθώς και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α.


Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη (Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο), Η.Π.Α. (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες), Καναδάς (Τορόντο, Μοντρεάλ), Αυστραλία (Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Καμπέρα).


Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας. Επιπλέον επίτευγμα θεωρείται και η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικό στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας.


Το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο της ομάδας με τίτλο kinemo από τις εκδόσεις Αγγελάκη. Το βιβλίο συνοψίζει την θεωρητική προσέγγιση της ομάδας στο σωματικό θέατρο.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συγγραφέας:Αλέξανδρος Ράπτης

Σκηνοθεσία:Φώτης Δούσος


Παίζουν:Σίσσυ Ιγνατίδου, Έλενα Καλαϊτζή, Χρύσα Κολοκούρη


Διάρκεια:60'

Τιμές Εισιτηρίων:10€ (γενική είσοδος), 8€ (ατέλεια, ομαδικό για κρατήσεις άνω των 5 ατόμων)

Διάρκεια Παραστάσεων:Από 01/11/2020 έως 10/01/2021

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Φωτογραφίες:Δώρα Καλακίδου

Link Εισιτηρίων:https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-104/o-giannis-kai-to-peuko/

Πληροφορίες Χώρου:Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Τηλ.: 210 3455020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town