Ο δικός μας Τάσος Πέτσας - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ο δικός μας Τάσος Πέτσας





Facebook Page: Tasos P. Music

_____Λίγα λόγια για τον Τάσος Πέτσας______

Ο Τάσος Πέτσας είναι δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής, που ξεκίνησε το 2015 τη δική του πορεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ο ίδιος ξεκίνησε από 15 ετών με μουσικές σπουδές synthesizer στο Ωδείο του Φίλλιπου Νάκα ενώ αργότερα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής αλλά και σεμινάρια παραγωγής στο Ωδείο Αθηνών. Είναι, επίσης, απόφοιτος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο Αστικό Δίκαιο και παράλληλα δικηγορεί.
Μεγάλη αρθογραφία αφιερωμένη στη μουσική του καριέρα από το 2015 μέχρι και σήμερα μπορεί κάποιος να βρει σε αναζήτηση στη Google πληκτρολογώντας το όνομά του σε Ελληνικά και Αγγλικά και με το ψευδώνυμο «Tasos P.»

Πολλά ιντερνετικά μέσα έχουν μιλήσει για την μουσική του με συνεντεύξεις και νέα μεταξύ των οποίων: ΕΡΤ, British MTV, Πρώτο Θέμα, Ζούγκλα, TLife, MAD TV και παράλληλα τα τραγούδια του παίζονται σε αρκετούς Ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς FM και Web Ελλάδας και Εξωτερικού, μεταξύ τους ο Best 92.6 όπως επίσης κομμάτια του ακούγονται στην πρωϊνή ζώνη του Star Channel.



Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2015 που υπογράφει με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία FM Records και με το καλλιτεχνικό «Tasos P.» και κυκλοφορεί την instrumental σύνθεση «Mother Of Mine (Anna)», αφιερωμένη στη μητέρα του Άννα, η οποία έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από καρκίνο, σύνθεση που τα τελευταία πέντε χρόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών στην Ευρώπη ανεβαίνοντας συγχρόνως και στο #1 του αμερικανικού περιοδικού Billboard (κατηγορία Greece Digital Song Sales).

Τρεις φορές συνεργάζεται με τη crossover σοπράνο ερμηνεύτρια Μάνια Βλαχογιάννη σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία εντός και εκτός συνόρων. Τα Χριστούγεννα του 2015 στο “Angel Of Mine”, τα Χριστούγεννα του 2017 στο “Memories” και πρόσφατα τα Χριστούγεννα του 2019 στο “Dream”. Και τα τρία τραγούδια ανέβηκαν σε υψηλές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Τσαρτ ενώ το “Dream” ανέβηκε στο #1 του αμερικανικού περιοδικού Billboard (κατηγορία Greece Digital Song Sales) την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι από τους λίγους έλληνες δημιουργούς στην ηλεκτρονική μουσική που έχει καταφέρει να μπει στα 200 καλύτερα – σε πωλήσεις και δημοτικότητα- τραγούδια της Ευρώπης με 7 τραγούδια του (Mother Of Mine, Angel Of Mine/Memories/Dream μαζί με τη Μάνια Βλαχογιάννη, Voices, Anna μαζί με τη Δέσποινα Πατρώνα και Give High Love), επίσης να μπει στο top-10 σε πωλήσεις στο περιοδικό Billboard με 14 τραγούδια (Mother Of Mine #1, Angel Of Mine #3, Voices #2, Anna #2, Heaven #3, Michael #5, Memories #4, Michael #5, Untitled #8, Bliss #2, BabyLove #3, Tokyo Boy #2, Give High Love #1 και Dream #1) ενώ στον επίσημο κατάλογο της IFPI της Ελλάδας που μετράει πωλήσεις και streaming plays έχει δει να μπαίνουν 4 τραγούδια του (Michael #5, Bliss #5, Untitled #8, BabyLove #9). Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως δύο από τα τραγούδια του ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις των βρετανικών itunes charts, το «Bliss»| στην 2η θέση στο Electronid Chart και το «BabyLove» στην 11η θέση στο RnB Chart.



Σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα του ήταν όταν η σύνθεσή του «Anna» ακουγόταν επί 1,5 μήνα τον Οκτώβριο του 2016 σε τηλεοπτικό σποτ στην κρατική τηλεόραση για την ομαδική εικαστική έκθεση «Η Πρόληψη Μέσα από την Τέχνη» ενώ τον Αύγουστο του 2018 το βιντεοκλίπ του τραγουδιού του «Untitled» εντάσσεται στην playlist του βρετανικού μουσικού καναλιού MTV .
Το 2019 κερδίζει τέσσερα (χάλκινα) Global Music Awards στην Αμερική (δύο για το Mother Of Mine και άλλα δύο για το Bliss) ενώ τον Απρίλιο του 2020 το δεύτερο άλμπουμ του «The Libra Sessions» που κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2019, κερδίζει το Ασημένιο Βραβείο/Outstanding Achievement στην ίδια διοργάνωση.  Μέσα από αυτό το άλμπουμ ξεχωρίζουν τα singles «Give High Love» και «Dream», το δεύτερο μαζί με τη Μάνια Βλαχογιάννη στα φωνητικά, τραγούδια που καταφέρνουν να ανεβούν στο στο #1 του αμερικανικού περιοδικού Billboard (κατηγορία Greece Digital Song Sales).



Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 2 ολοκληρωμένα άλμπουμς, τόσο digital όσο και σε συλλεκτικό CD με τη μορφή βινυλίου στα καταστήματα δίσκων, το «Heart Of Mine (Anna)» τον Δεκέμβριο του 2015 και το «The Libra Sessions» τον Δεκέμβριο του 2019. Καθώς επίσης και δύο E.P.S. digital, το πρώτο τον Απρίλιο του 2018 με τίτλο «Libra 1975 (Part One)» και το δεύτερο τον Ιούλιο του 2019 με τίτλο «Libra 1975 (Part Two)» ενώ μετράει στο ενεργητικό του  (μέχρι τον Ιούλιο του 2020) 16 digital singles.

Tέλος, το 2020 κυκλοφορεί τα singles «Isolated», με αφορμή την παγκόσμια καραντίνα και το  «Humane», με αρφομή τη δολοφονία του George Floyd στην Αμερική με τη Γαλλίδα Ny Aina στα φωνητικά. Και τα δύο singles ανέβηκαν από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τους στο #1 του iTunes Greek Chart όπως, επίσης, μπήκαν στα 30 καλύτερα (ελληνικό & ξένο ρεπερτόριο) τραγούδια σε πωλήσεις, streaming υπηρεσίες και airplay μεταδόσεις καθιερώνοντας τον δημιουργό ως από τους πιο σημαντικούς στην ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town